Vláda formalizuje funkci národního protidrogového koordinátora

13.09.2011 11:52

Vláda ve středu oficiálně zřídí funkci národního protidrogového koordinátora. V návrhu změny statutu Rady pro koordinaci protidrogové politiky předkládaném premiérem Petrem Nečasem stojí, že národní protidrogový koordinátor bude odpovídat předsedovi vlády. Rada také dostane větší kompetence v personálních otázkách.

Vláda formalizuje funkci národního protidrogového koordinátora
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Václav Klaus u řečnického pultu ve sněmovně

Návrh statutu váže funkci národního protidrogového koordinátora na funkci výkonného místopředsedy rady. "Toto označení se používá zejména v evropských zemích, ale bylo dosud neformálně používáno také v Česku jako jiný název funkce ředitele sekretariátu rady," stojí v předkládací zprávě. Neformálním koordinátorem byl dosud Jindřich Vobořil.

Návrh zjednodušuje proces zřizování výborů a pracovních skupin rady. Jejich založení nebude muset na návrh rady schvalovat předseda vlády, jak je tomu dosud. Do kompetence rady spadne také schvalování složení výborů a pracovních skupin, včetně jejich předsedy.

Radě předsedá premiér, vedle výkonného místopředsedy v předsednictvu zasedá také vládní zmocněnkyně pro lidská práva Monika Šimůnková. Řadovými členy jsou ministři vnitra Jan Kubice, zdravotnictví Leoš Heger, školství Josef Dobeš, financí Miroslav Kalousek, obrany Alexandr Vondra, práce a sociálních věcí Jaromír Drábek a spravedlnosti Jiří Pospíšil.

Dalšími členy jsou předseda Společnosti pro návykové nemoci ČLS J. E. Purkyně Petr Popov, olomoucký hejtman Martin Tesařík a výkonná ředitelka výkonná ředitelka Asociace nestátních organizací Sylva Majtnerová.

Čtěte:

Ombudsman zpochybnil kontroly opilých dětí. Koordinátor se zlobí

Protidrogový koordinátor: Za Grosse se řezalo vše, co fungovalo

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…