Vláda hodila přes palubu živnostníky, kteří nemají vlastní provozovnu, lidovci žádají nápravu

18.01.2021 21:17

V současné době si živnostníci mohou žádat o kompenzační bonus za páté bonusové období, nárok na něj však nemají ti, kteří nemají provozovnu a své služby poskytují například v místě svého bydliště. To se nelíbí KDU-ČSL, kteří chtějí tento stav narovnat.

Vláda hodila přes palubu živnostníky, kteří nemají vlastní provozovnu, lidovci žádají nápravu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zemědělství Marián Jurečka

„Bez vlastní provozovny nedostanete nic. Vláda hodila přes palubu živnostníky, kteří nemají vlastní provozovnu. Lidovci chtějí současný stav narovnat,“ stojí na facebooku KDU-ČSL.  
 

Anketa

Kdo si podle Vás nezaslouží státní kompenzace?

3%
hlasovalo: 10188 lidí
Vše vyplývá z metodického pokynu ministerstva financí, který jim žádnou podporu nepřiznává. „Desetitisíce živnostníků tak nemohou vykonávat svoji živnost, nemají ani korunu z kompenzačního bonusu, a přesto musí posílat do státní kasy povinné odvody.“ 
 
„Stát se v těchto případech chová naprosto hyenistickým způsobem. Jak může nechat lidi bez peněz a nechat si ještě uhradit odvody od těch, kteří nyní mají minimální nebo dokonce vůbec žádný příjem,“ okomentoval současnou situaci předseda lidovců Marian Jurečka. 
 
Lidovci chtějí současný stav narovnat a kromě zvýšení kompenzačního bonusu na 20 tisíc chtějí také přiznat nárok také těm, co jsou v procesu oddlužení nebo těm, co nic nedluží, ale na kompenzační bonus nedosáhnou jen proto, že nemají vlastní provozovnu.
 
„Už máme připraveny legislativní návrhy, kterými chceme tuto nespravedlnost vlády vůči živnostníkům napravit,“ uzavírá Jurečka.
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…