Vláda je zmatená a nezvládá, kritizuje Bobošíková

25.09.2012 21:07

Strana Jany Bobošíkové Suverenita považuje vyjádření premiéra Nečase o tom, že prezident svým vetem reformy nepřispívá ke stabilitě vlády, za další absurdní prohlášení. Takové výroky podle ní vypovídají spíše o nervozitě a tápání nejvyšších představitelů exekutivy.

Vláda je zmatená a nezvládá, kritizuje Bobošíková
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Bobošíková

"Prezident pouze využívá svého práva daného Ústavou České republiky. Svou stabilitu podkopala především vláda sama, svými nekončícími skandály, nekompetencí a v neposlední řadě zmatenými rozhodnutími, z nichž právě ty vedoucí k přesunu prostředků na důchody do soukromých penzijních fondů, patří k těm nejhorším," říká.

Suverenita (SBB) podle ní dlouhodobě odmítá zavedení druhého pilíře důchodové reformy v podobě, jak ji navrhuje vláda. "Souhlasíme s argumenty, kterými prezident republiky zdůvodnil svoje veto zákona, který měl zavést tento druhý pilíř. Podle našeho názoru se o žádnou důchodovou reformu nejedná a jedinými vítězi v této penzijní loterii budou soukromé fondy, které získají obrovské prostředky za správu aktiv," říká Bobošíková.

"Pro drtivou většinu občanů nepřinese druhý pilíř vůbec nic. Problém financování důchodů neřeší, naopak znovu odsouvá na neurčito. V parlamentu dnes není ani jedna politická strana, která by dokázala kvalifikovaně řešit problém financování penzí. Primitivní lpění opozice na průběžném způsobu financování penzí to v žádném případě také není," dodala předsedkyně Suverenity.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

MUDr. Ivan David, CSc. byl položen dotaz

Výkupné

Kolik by se mělo platit za jednoho nepřijatého migranta a komu? Kdo bude rozhodovat a kontrolovat komu a na co byly peníze přiděleny? A není tak trochu jak obchodovat s býlím masem?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukazoval s Černochovou „zákaz Slovákům“, teď se Naď chlubí národním dresem. Lidé mu napsali své

4:46 Ukazoval s Černochovou „zákaz Slovákům“, teď se Naď chlubí národním dresem. Lidé mu napsali své

„Fotit se s cedulkou ‚Slovákům vstup zakázán‘ a potom se předvádět ve slovenském dresu může jen čist…