Vláda musela přerušit projednávání Zemanovy cesty na Rhodos

12.10.2016 12:32

Vláda přerušila projednávání zprávy o cestě prezidenta Miloše Zemana na konferenci na řeckém ostrově Rhodos. Na Twitteru o tom informoval mluvčí kabinetu Martin Ayrer. Konferenci Dialog civilizací pořádá ruský podnikatel a spolupracovník prezidenta Vladimira Putina Vladimir Jakunin. Hrad vyčíslil náklady cesty na 300 tisíc korun. Ministr pro lidská práva Jiří Dientsbier (ČSSD) dnes ČTK sdělil, že na dnešní schůzi nebylo dost hlasů pro schválení materiálu.

Vláda musela přerušit projednávání Zemanovy cesty na Rhodos
Foto: Archiv PL
Popisek: Úřad vlády ČR

O přeložení informativního materiálu do rozpravy požádal Dientsbier minulý týden. „Důvodem bylo, že podle mě účast na konferenci symbolicky zpochybňovala postoj ČR i Evropské unie vůči ruské imperiální a agresivní politice,“ napsal Dientsbier ČTK. Dnes se podle něj nenašla většina pro schválení. „Protože část členů nebyla ochotna pro schválení cesty hlasovat,“ vysvětlil.

Český prezident se letos konference účastnil už poněkolikáté. Předloni za to sklidil kritiku opozice. Ve svém projevu hovořil hlavně na téma tzv. Islámského státu, který přirovnal k rakovině. Kvůli konferenci se Zeman nezúčastnil v Izraeli pohřbu bývalého prezidenta a premiéra Šimona Perese, na nějž se sjelo mnoho světových státníků. Zastoupili ho premiér Bohuslav Sobotka a ministr zahraničí Lubomír Zaorálek (oba ČSSD).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…