Vláda nepadne. Nečas má své ovečky dobře spočítané, míní Bobošíková

20.12.2012 18:01

„Nepřekvapila mě rychlost jejího odvolání, ale rychlost jmenování,“ okomentovala nastalou situaci okolo nyní již bývalé ministryně obrany Karolíny Peake prezidentská kandidátka Jana Bobošíková v rozhlasovém pořadu Dvacet minut Radiožurnálu.

Vláda nepadne. Nečas má své ovečky dobře spočítané, míní Bobošíková
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Bobošíková v televizním studiu

Současná politická situace prý jen dokazuje, že dosazení Peake do čela rezortu obrany byl od premiéra Petra Nečase nepromyšlený tah. Nedomnívá se však, že by případný pád vlády mohl mít vliv na prezidentskou volbu. „Obávám se, že občané jsou z politiky natolik znechuceni, že už nevnímají, jestli máme toho či onoho ministra,“ podotkla.

Současný český politický vývoj nepovažuje Bobošíková za šťastný a výhodný pro naší zemi, zejména proto, že je spojen s destabilizací. Pád vlády příliš neočekává. „Premiér Nečas má určitě spočítané své ovečky tak, aby se koalice nerozpadla,“ uvedla. Nicméně připustila, že uvnitř koalice může dojít k důležitým změnám.

Výdajů za kampaň nelituje

Řeč se stočila i k blížícím se k prezidentským volbám. Bobošíková prozradila, že za předvolební kampaň do dnešního dne utratila pouhých 40 tisíc korun. Jak poznamenal moderátor Martin Veselovský, ostatní prezidentští kandidáti jí takovou částku mohou jen závidět. „Nikomu nic nedlužím, jedinými mými sponzory je rodina a Suverenita. Jdu si zkrátka svou cestu,“ pronesla rozhodně.

Podle soudu některých politologů jí mohlo dočasné její vyřazení z prezidentské kandidatury naopak přilepšit, protože jí přineslo četný mediální ohlas. Bobošíková to však popírá. „Cítím se poškozena,“ popsala svůj dojem. I kdyby jí prý přímá volba prezidenta přinesla neúspěch, vydaných peněz by nelitovala. „Je to pro mě cenná zkušenost. A navíc jsem připravena kandidovat v každé další prezidentské volbě,“ prohlásila Bobošíková.

Už mnohokrát představila svůj názor, že prezident by se měl snažit být prezidentem co největšího počtu občanů. A z tohoto důvodu prý požádala o podporu konzervativní akci D.O.S.T. a také KSČM. „Podle mého názoru by se prezidentský kandidát měl snažit hledat styčné body se všemi složkami našeho politického spektra, a o to já se nyní pokouším,“ vysvětlila. Podpory D.O.S.T. si prý velmi váží, zejména proto, že podobně jako ona akcentují rodinu, vlastenectví a křesťanské hodnoty.

Ing. Jana Bobošíková

  • Předsedkyně strany Suverenita
  • mimo zastupitelskou funkci

 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…