Vláda odsouhlasila přejmenování Ruzyně po Václavu Havlovi

21.03.2012 17:16

Vláda ve středu souhlasila s návrhem, aby bylo letiště v Praze Ruzyni přejmenováno po bývalém českém prezidentovi na Letiště Václava Havla. Sdělil to zdroj obeznámený s jednáním kabinetu. Podle úterního vyjádření ministra dopravy Pavla Dobeše (VV) by letiště nové jméno mohlo nést od října.

Vláda odsouhlasila přejmenování Ruzyně po Václavu Havlovi
Foto: rep
Popisek: Letiště Václava Havla

S nápadem, který si získal řadu příznivců, ale i odpůrce, přišel režisér Fero Fenič jen krátce poté, co Havel loni 18. prosince zemřel. O jednání ve vládě je informována také vdova po Havlovi Dagmar, která pojmenování mezinárodního letiště podporuje.

Přejmenování letiště je v kompetenci akciové společnosti Letiště Praha a o věci úředníci jednali také s Českým aeroholdingem, pod který letiště od tohoto měsíce patří, vysvětlil tento týden ministr dopravy.

Logotyp tají

Vládě ve středu podle všeho představil také navrhovanou konkrétní podobu nového logotypu letiště, médiím jej však zatím ukázat nechtěl.

Vdova po Havlovi má podle své mluvčí z projednávání návrhu radost. Havlová nedávno vyjádřila zklamání nad skutečností, že česká vláda dosud váhá s připojením jména jejího zesnulého manžela ke stávajícímu názvu letiště. V zahraničí podle ní nejsou výjimkou letiště nesoucí název po významných státnících, mezi které Václav Havel bezpochyby patří.

reklama

autor: aš, čtk

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …