Vláda podle Okamury šikanuje studenty a nutí je k očkování

19.08.2021 19:02 | Ze sítí

Předseda hnutí SPD Tomio Okamura se ohradil proti tomu, že ministerstva školství a zdravotnictví podle univerzit počítají s tím, že kdo nebude plně naočkovaný či po prodělání nemoci, bude se muset pro pobyt na kolejích testovat. „V té době už přitom nemají pojišťovny testy proplácet, při současných cenách testů by si tak studenti mohli připlatit i přes dva či tři tisíce korun měsíčně. Takže opět nátlak a vynucování očkování na občanech,“ rozohnil se Okamura.

Vláda podle Okamury šikanuje studenty a nutí je k očkování
Foto: repro Youtube, BR
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

Hnutí SPD se netají tím, že dlouhodobě požaduje návrat všech dětí i studentů do škol, a to bez podmínek. Zároveň odmítá testování a povinné očkování dětí, studentů a i všech ostatních občanů. Dále také požaduje uznávání protilátek jako dokladu bezinfekčnosti. „A pokud stát po občanech vyžaduje testy, ať je hrdí! Plošné zákazy nejsou řešení,“ uvedl Okamura na sociální síti. 
 

Anketa

Jste pro zrušení nošení roušek či respirátorů v supermarketech a obchodech?

hlasovalo: 17849 lidí
„Zástupci VUT byli minulý týden informováni, že ministerstvo zdravotnictví i ministerstvo školství počítají s tím, že v příštím akademickém roce se na všech vysokých školách v ČR budou muset testovat studenti bydlící na kolejích, přičemž tito studenti si budou takové testování hradit z vlastních zdrojů,“ informovalo na svém webu například Vysoké učení technické v Brně a vyzvalo studenty k očkování, čímž by se vyhnuli nutnosti hradit si testování.
 
Tomio Okamura se ale postavil i proti dalším plánům, které čekají studenty po návratu do školních lavic. „Je hnusné, že vláda si jako rukojmí své covidové totality a tyranie bere naše děti. Do škol budou vpuštěny i děti bez testu na covid, musejí mít ale po celou dobu nasazeny roušky! Dále děti bez testu nesmějí ale při hudební výchově zpívat. Při tělesné výchově mohou žáci bez testu cvičit jen venku a nesmějí po hodině používat sprchy. A co hygiena? To vláda chce, aby děti smrděly a ostatní děti se jim vysmívaly?“ nechápe Okamura. 
 
„Víme, jaké psychické trauma dětem způsobovalo, že byly dlouho bez kamarádů. Zakrňovaly ve vzdělání. Omezily pohyb, sport, volnočasové aktivity, kroužky. Proti této odporné šikaně vlády se musíme postavit na odpor. To už je opravdu vrchol, aby si vláda brala děti jako své rukojmí. SPD podá žalobu proti těmto vládním opatřením,“ uzavřel Okamura.
 

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

15:16 Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

Kam zmizeli žoldnéři wagnerovců? Zdá se, že kremelský vládce Vladimir Putin nadále dokáže efektivně …