Vláda přijala informaci z Babišova ministerstva o odměňování manažerů ve státních firmách

09.06.2014 17:12

Vláda dnes schválila informaci ministerstva financí o vyhodnocování plnění zásad k odměňování manažerů ve státních firmách. Vyplývá to z informací na internetových stránkách vlády. MF ovšem už před dnešním jednáním upozornilo, že neobdrželo od ostatních rezortů, s výjimkou ministerstva obrany, k odměňování jednotlivých státních firem informace.

Vláda přijala informaci z Babišova ministerstva o odměňování manažerů ve státních firmách
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Andrej Babiš

Vicepremiér Pavel Bělobrádek sdělil, že vláda se možná k materiálu ještě v budoucnu vrátí. Mezi ministry jsou prý rozdílné názory, jak manažery firem odměňovat.

MF má každoročně vyhodnocovat "Zásady odměňování vedoucích zaměstnanců a členů orgánů obchodních společností s majetkovou účastí státu nad 33 procent, včetně státních podniků a jiných státních organizací zřízených zákonem nebo ministerstvem." Vláda tato pravidla přijala v únoru 2010.

Celkem se pravidla týkají 27 společností, u kterých bylo stanoveno celkem 93 funkčních míst podléhajících stanoveným zásadám. Jde například o ČEZ, České dráhy a MERO. "Vzhledem k nedostatečným i neobdrženým informacím z dotčených rezortů nebylo možné objektivně vyhodnotit stav plnění zásad, tak jak je uloženo ministru financí ve spolupráci s členy vlády. Výjimkou je řádné plnění zásad ve společnostech ministerstva obrany," uvedlo MF. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…