Vláda připravuje kampaň proti rasismu a jejím pomocníkem mají být i fotografie

14.08.2014 12:01

Úřad vlády zařizuje ateliér, který poslouží k vyvracení mýtů o Romech. Server Echo24.cz popisuje, co vše má pro tento účel sloužit. Na nákupním seznamu je profesionální kamera i objektivy, notebook, software, ale také bílé, šedé a černé papírové pozadí. Předpokládaná hodnota zakázky je 175 tisíc korun bez DPH. Proti rasismu a násilí z nenávisti se bude bojovat fotografiemi.

Vláda připravuje kampaň proti rasismu a jejím pomocníkem mají být i fotografie
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Romský festival v Chánově

Vláda připravuje kampaň proti rasismu a jejím pomocníkem mají být i fotografie. Podle serveru Echo24.cz se zdá, že kabinet chce vyvracet mýty o Romech stylizovanými fotografiemi z ateliéru. Úřad vlády už začal na projekt poptávat techniku. Studio bude vybaveno profesionální kamerou i objektivy, notebookem, softwarem, ale také prý bude k dispozici bílé, šedé a černé papírové pozadí. Předpokládaná hodnota zakázky je 175 tisíc korun bez DPH.

Server Echo24.cz informoval o záměru odboru pro sociální začleňování už v polovině května. Úřad vlády se totiž vůbec poprvé chystá masivněji investovat do reklamy na internetu a sociálních sítích, aby vyvracel například mýty o Romech, které po síti kolují. Jen Facebook si má z rozpočtu ukrojit zhruba 800 tisíc korun.

Kampaň se zaměří na mladé lidi

„Pro nás je důležitý akcent na internet a sociální sítě, protože to je přirozený prostředek komunikace pro mladé lidi,“ říkal už v květnu koordinátor kampaně Jaroslav Valůch s tím, že má cílit hlavně na mladé lidi ve věku 15 a 25 let.

Proto se už mezi veřejnými zakázkami Úřadu vlády objevila položka „Technika k zajištění mediální kampaně proti rasismu a násilí z nenávisti v letech 2014-2016“. Její součástí je i detailní výčet poptávaných položek.

Nejdražší na celém seznamu je softwarový balík Adobe Creative Cloud for Teams s dvouletou licencí. Na něj je v rozpočtu vyčleněno 37 tisíc bez DPH. Dalších 22 300 je tu na profesionální videokameru, 21 tisíc na notebook a téměř 14 tisíc na desetipalcový tablet. Ateliér prý mimo jiné nabídne konstrukci pro pozadí a pozadí z papíru v bílé, šedé a černé barvě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…