Vláda projedná podporu elektřiny i Novou zelenou úsporám

23.10.2013 6:11

Vláda v demisi bude na svém posledním jednání před sněmovními volbami jednat o limitu peněz na podporu elektřiny a tepla pro příští rok. Zabývat by se měla i materiálem o zdrojích programu Nová zelená úsporám a loňském hospodaření Všeobecné zdravotní pojišťovny. Vláda by měla rozhodnout také o přísnějších limitech na obsah barya v hračkách.

Vláda projedná podporu elektřiny i Novou zelenou úsporám
Foto: Hans Štembera
Popisek: Rusnokova vláda se poprvé zůčastnila jednání ve sněmovně

Ministerstvo průmyslu a obchodu navrhuje pro příští rok stanovit limit peněz na podporu elektřiny a tepla ze státního rozpočtu na 15,7 miliardy korun. Půjde tak proti letošku o další nárůst, který tentokrát souvisí s omezením poplatku pro odběratele. Ten v příštím roce nepřekročí 495 korun za megawatthodinu.

Ministerstvo životního prostředí obdrželo k začátku tohoto týdne žádosti o dotace z programu Nová zelená úsporám za zhruba 687 milionů korun. V první fázi program nabízí zájemcům jednu miliardu korun, další peníze mají přibýt z prodeje emisních povolenek, a to zhruba 800 milionů korun.

Toxické baryum

Vláda by měla rozhodnout i o snížení limitu obsahu barya v dětských hračkách. Cílem úpravy je přizpůsobení právního řádu ČR nové evropské legislativě. Baryum je měkký, velmi reaktivní a toxický kov. Všechny rozpustné soli barya jsou prudce jedovaté.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr, čtk

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…