Vláda schválila využití armádních letounů pro filharmoniky

08.01.2014 20:20

Kabinet v demisi dnes schválil využití armádních letounů pro dvě evropská turné České filharmonie (ČF), která se uskuteční při letošním Roku české hudby. Projekt Rok české hudby má připomenout významná hudební výročí a prezentovat českou kulturu v tuzemsku i cizině. Koná se vždy, když letopočet končí čtyřkou. Letos se k němu pořádá zhruba 800 akcí, z toho tři stovky v zahraničí.

Vláda schválila využití armádních letounů pro filharmoniky
Foto: ParlamentníListy.cz
Popisek: Vojenský speciál na afghánském letišti

Podle mluvčí Ministerstva kultury Anny Ješátkové se díky využití armádních letounů sníží celkové náklady na zahraniční turné. Jde o krátké únorové turné České filharmonie po Evropě, které má končit ve Švýcarsku. Odtud by měl armádní letoun přepravit členy orchestru do Prahy. Druhou žádost podala filharmonie na let do skotského Edinburghu, kde bude v létě účinkovat na prestižním hudebním festivalu. Filharmonici budou všude hrát český repertoár, například notoricky známou Dvořákovu Novosvětskou symfonii.

Roky zakončené čtyřkou jsou tradičně roky české hudby, protože na tato léta připadají mnohá tuzemská hudební výročí. Zapojují se do něj desítky pořadatelů a umělců. Uměleckou záštitu nad letošním projektem převzali mezzosopranistka Magdalena Kožená a její manžel, šéfdirigent Berlínské filharmonie Simon Rattle.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…