Vláda se dnes znovu vrátí k otázce přídavků na děti

21.12.2020 7:06

Vláda se dnes znovu vrátí k otázce přídavků na děti, kterou už několikrát odložila kvůli rozporům mezi ministerstvy práce a financí. Projedná také například zúžení počtu lokalit pro hlubinné úložiště jaderného odpadu z devíti na čtyři. Premiér Andrej Babiš v neděli řekl, že vláda bude jednat také o zákazu letů z Velké Británie kvůli nové mutaci koronaviru, která se v ostrovní zemi objevila. Večer ministerstvo zdravotnictví ale oznámilo, že Česká republika zastaví lety z Británie již ode dneška. Příslušné opatření bude vydáno během dnešního rána, uvedlo.

Vláda se dnes znovu vrátí k otázce přídavků na děti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Novinářské atrium na úřadě vlády

Česko bylo v neděli již třetím dnem v pátém, tedy nejrizikovějším stupni podle systému PES. Ze třetího do čtvrtého stupně přísnosti opatření se přesunulo z rozhodnutí vlády v pátek. Pro přesun do vyššího stupně musí podle pravidel zůstat stupeň pohotovosti horší po tři dny. Babiš ale řekl, že zpřísnění proticovidových restrikcí v Česku kabinet probere ve středu.

Jednání o zvýšení přídavků na děti kabinet přerušil naposledy před týdnem. Shoda byla už dřív na přidání o 26 procent, ale ne na tom, kolik dětí by mělo peníze od státu dostávat. Zatímco ministryně práce Jana Maláčová (ČSSD) navrhovala okruh rodin rozšířit, podle ministryně financí Aleny Schillerové (za ANO) měly podmínky zůstat stejné jako dosud.

 

Rada Správy úložišť radioaktivních odpadů (SÚRAO) v červnu schválila, aby se počet zvažovaných lokalit hlubinného úložiště zúžil na Janoch u Temelína, Horku na Třebíčsku, Hrádek na Jihlavsku a Březový potok na Klatovsku. Vláda projedná také věcný záměr zákona o řízeních souvisejících s hlubinným úložištěm radioaktivních odpadů.

Na programu vlády jsou i novely zákonů o podpoře výzkumu, experimentálního vývoje a inovací či o podpoře nízkoemisních vozidel. Kabinet projedná i návrh, aby úvěr poskytnutý na výstavbu bytů z peněz Státního fondu podpory investic stoupl z 80 na 90 procent nákladů na výstavbu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…