Vláda se sejde poprvé od oznámení Sobotky, že v ní plánuje změny

07.11.2016 6:19

Vláda se dnes sejde poprvé od pátečního oznámení premiéra Bohuslava Sobotky, že plánuje změny v týmu ministrů za ČSSD, kterou vede. Avizoval, že se chce postupně setkat se všemi sedmi ministry a bilancovat s nimi. Jeho cílem je posílit práci vlády před sněmovními volbami. Změny chce učinit do 10. prosince, kdy se sejde širší vedení ČSSD. Vicepremiéři a šéfové koaličních ANO a KDU-ČSL Andrej Babiš a Pavel Bělobrádek výměnu svých ministrů neplánují.

Vláda se sejde poprvé od oznámení Sobotky, že v ní plánuje změny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Schůze vlády. Na programu byla mimo jiného analýza hrozeb pro Českou republiku nebo zpráva o situaci v oblasti migrace k 31. březnu

Na oficiálním programu jednání vlády figurují například návrh kariérního řádu učitelů z dílny ministryně školství Kateřiny Valachové a novela zákona o vojácích. Novely zákona o zaměstnanosti a o inspekci práce se týkají ochrany zaměstnanců vyslaných do zahraničí a evropského trhu před firmami, které si snižují náklady zneužíváním institutu dočasného vysílání pracovníků za hranice.

Pravděpodobně záporné stanovisko kabinetu dostanou zákonodárci k poslanecké předloze, která by zmírnila podmínky pro poskytování dávek na takzvané zvláštní pomůcky zdravotně postiženým lidem. Ministerstvo dopravy navrhne zvýšit národní příspěvek na programy Evropské kosmické agentury (ESA) na 830 milionů korun. Podle resortu dopravy, který v Česku kosmické aktivity koordinuje, jsou české příspěvky na chod agentury ve srovnání se zbylými členskými státy dlouhodobě podhodnocené. Loni vláda český příspěvek 327 milionů korun navýšila o 200 milionů Kč.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…