Vláda se tento týden kvůli sněmovně sejde až ve čtvrtek

06.09.2011 20:44

Vláda premiéra Petra Nečase (ODS) se tento týden ke svému jednání mimořádně nesejde ve středu, ale až ve čtvrtek. Důvodem je i ve středu pokračující schůze sněmovny a návštěva generálního tajemníka NATO Anderse Fogha Rasmussena ve stejný den. ČTK to sdělili pracovníci tiskového odboru úřadu vlády. Kabinet má tento týden zahájit projednávání státního rozpočtu na rok 2012.

Vláda se tento týden kvůli sněmovně sejde až ve čtvrtek
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Karel Schwarzenberg, Petr Nečas a Radek John

Poslanecká sněmovna měla dnes podle původních předpokladů jednat i po půlnoci a schvalovat části vládní zdravotnické reformy a také důchodové a sociální reformy. Nakonec se ale k návrhům vrátí až ve středu a je pravděpodobné, že je i tento den čeká dlouhá diskuse, u které předkladatelé a další členové vlády nebudou chtít chybět.

Ve dnech, kdy jedná sněmovna, se obvykle vláda ke své schůzi schází až večer. Kabinet nyní čeká projednávání návrhu státního rozpočtu z dílny ministra financí Miroslava Kalouska (TOP 09) a debata na vládě mezi zástupci koaličních stran bude zřejmě nejednoduchá.

Jednání se odsouvá i kvůli NATO

Premiéra Nečase, ministra zahraničí Karla Schwarzenberga (TOP 09) a ministra obrany Alexandra Vondru (ODS) čeká navíc odpoledne jednání s generálním tajemníkem Severoatlantické aliance. Tématem Rasmussenovy návštěvy České republiky má být transformace NATO a role organizace v globální bezpečnosti. S českými politiky bude hovořit také o vojenské operaci v Afghánistánu, protiraketové obraně nebo vztazích s Ruskem.

Důležitým okruhem rozhovorů bude vrcholná schůzka členů Severoatlantické aliance v roce 2012 či perspektivy dalšího vývoje v Libyi. Diskutovány budou rovněž otázky spojené s účastí ČR v aliančních operacích a misích.

Čtěte více:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…