Vladimír Huňek se vyjádřil k Ransdorfově kauze: Chtějí mě zničit

11.12.2015 21:30

Podle Vladimíra Huňka, který je nejvíce spojován s kauzou komunistického europoslance Miloslava Ransdorfa, má celá aféra jediný cíl, a to zničit jeho samého. Huněk to v pátek uvedl v rozhovoru pro MF Dnes. Příští týden se prý k Ransdorfově kauze vyjádří podrobněji a předloží i dokumenty o své nevině.

Vladimír Huňek se vyjádřil k Ransdorfově kauze: Chtějí mě zničit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Miloslav Ransdorf

Huněk, který byl podle policie v minulosti odsouzen za trestné činy hospodářského charakteru včetně úvěrových podvodů a před deseti lety jej měla policie údajně stíhat i kvůli podvodným inzerátům, v nichž hledal bodyguardy do Iráku, v rozhovoru reagoval na europoslancova čtvrteční slova pro Českou televizi o tom, že ve Švýcarsku jednal Huňkovým jménem.

„Vůbec nevím, co za tím stojí. Já se k tomu vyjádřím až příští týden. Bez obav,“ řekl MF Dnes s tím, že verze a příběhy o jeho roli v celé kauze jsou jen spekulacemi. Sám je prý z toho, co se teď kolem něj odehrává, překvapený a vidí za tím snahy o jeho zničení.

„Každý dělá spekulace o někom, koho v podstatě asi možná ani nezná. A vytahuje na něj špínu z minulosti, za kterou si trest odpykal, ale teď chce žít normální život,“ řekl Babišovým novinám Huňek, který si prý není vědom toho, že by dal v minulosti někomu dokumenty, jež se u europoslance a tří zadržených Slováků v curyšské bance mohly objevit. „Už v minulosti jsem se dozvěděl, že spousta lidí zfalšovala dokumenty na moje jméno,“ poznamenal jen.

„Vyjádřím se příští týden, protože mi fakt není dobře,“ zopakoval pak v rozhovoru a dodal, že pokud se do příštího týdne objeví další vyjádření a historky o jeho roli v kauze, nebude to verohodné, protože nikomu prý neposkytl žádnou informaci. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jzd

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…