Vladimír Putin moloděc. V Rusku už po jedenácté vyhrál anketu o nejpopulárnějšího politika

24.12.2014 16:04

Ruským politikem roku se letos po jedenácté v řadě stal prezident Vladimir Putin, hlas mu dalo přes 70 procent oslovených Rusů. Podle agentury TASS to oznámila ruská státní sociologická společnost VCIOM, která anketu sestavuje. Putin je letos na vrcholu popularity, na konci listopadu bylo s jeho prací spokojeno takřka 88 procent dotazovaných obyvatel Ruské federace.

Vladimír Putin moloděc. V Rusku už po jedenácté vyhrál anketu o nejpopulárnějšího politika
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Ruský prezident Vladimir Putin

"Ruský prezident Vladimir Putin drtivě zvítězil, stejně jako vyhrál v minulém roce," uvedla VCIOM. Za Putinem se další ruští politici umístili až se značným odstupem. Druhá příčka připadla ministrovi zahraničí Sergeji Lavrovovi s osmi procenty a třetí skončil s pěti procenty hlasů premiér Dmitrij Medveděv. Průzkumu se zúčastnilo 1600 lidí z 46 regionů země.

Putinova loňská převaha v pravidelné anketě nebyla tak výrazná, tehdy získal 44 procent hlasů. Za Putinovou nynější mimořádnou popularitou v Rusku je podle analytiků fakt, že Rusko pod jeho vedením anektovalo ukrajinský autonomní poloostrov Krym a jasně se vymezilo proti Západu, který Rusové tradičně považují za svého rivala.

Na oblibě šéfa Kremlu se prozatím nepodepsaly ani sankce, které Západ vůči Moskvě kvůli ukrajinské krizi uvalil, a ani zřetelné hospodářské problémy Ruska.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…