Vladimir Putin nás zesměšnil směšným přirovnáním. A zdroje odhalují: Tillerson nepřijel kvůli Sýrii, ale kvůli úplně jiné věci

12.04.2017 11:00

Ruský prezident Vladimir Putin přirovnal reakci členských států NATO na americký nálet na syrskou vojenskou základnu ke kývajícím hlavám čínských panenek, informuje BBC.

Vladimir Putin nás zesměšnil směšným přirovnáním. A zdroje odhalují: Tillerson nepřijel kvůli Sýrii, ale kvůli úplně jiné věci
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Putin - Ukrajina

„Jak zareagovali spojenci z NATO? Všichni kývají hlavami, jako čínské panenky, ani nepřemýšlí o tom, co se vlastně děje,“ řekl Putin v rozhovoru pro televizní kanál Mir. Mínil tím tradiční čínské hračky, které kývou hlavou. V ruštině takové přirovnání znamená, že dotyčný je hlupák neschopný vlastního rozhodování.

Podle slov prezidenta Ruské federace o použití chemických zbraní ze strany syrských vojsk neexistují žádné důkazy. „Na druhou stranu k porušení mezinárodního práva zjevně došlo, o tom není pochyb. K bombardování suverénního státu došlo bez rezoluce Rady bezpečnosti OSN,” dodal Putin. 

V úterý 11. dubna prezident Putin prohlásil, že je to už „nudné“ donekonečna poslouchat obvinění Ruska a Sýrie ze strany Západu. Ten stejný den do Moskvy na státní návštěvu přijel ministr zahraničních věcí Spojených států Rex Tillerson.

Anketa

Hitler nikdy nepoužil chemické zbraně způsobem, jako Bašár Asad. To řekl mluvčí Bílého domu Sean Spicer, vzápětí se omluvil. Co vy na to?

hlasovalo: 5504 lidí

Podle informací deníku Kommersant se v Rusku předpokládá, že se šéf americké diplomacie v Moskvě se svými protějšky pokusí domluvit o spolupráci v korejské otázce, jejíž řešení nazval Donald Trump „prioritou“ ještě před tím, než byl zvolen prezidentem. 

„Jeden z našich zdrojů z ruského ministerstva zahraničí nám prozradil, že americký nálet v Sýrii měl všechny příznaky čistě demonstrativní akce. Američané při náletu použili téměř 60 raket v celkové ceně 100 milionů dolarů, přitom zničili jen 9 zastaralých letounů syrské armády,“ píše Kommersant

Hlavní cílem celé akce bylo podle zdroje deníku Kommersant „vytvoření vhodných podmínek pro vyjednávání o Severní Koreji, kvůli kterému do Moskvy také Tillerson jede“. 

O Severní Koreji se prezident Trump vyjádřil skrze svůj twitter v úterý 11. dubna následovně: „Severní Korea dělá problémy. Jestliže se Čína rozhodne pomoci, bude to skvělé. Jestli ne, vyřešíme ten problém i bez nich.“

Ať už se Trump s čínským prezidentem při jejich nedávném setkání domluvili na čemkoli, zdá se, že se o podobných věcech bude hovořit i dnes mezi Tillersonem a Lavrovem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: fib

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…