Vlády Česka a Polska budou jednat o energetice či dopravním spojení

20.04.2015 6:24

Česká a polská vláda se dnes v Praze sejdou ke společnému zasedání. Tématy mezivládních konzultací budou energetická unie EU, spolupráce v dopravě, zemědělství, obraně či ochraně ovzduší a další fungování Visegrádské skupiny. Její předsednictví převezme Česko v červenci a příští rok ho předá právě Polsku. Obě strany také podepíšou dvě dohody.

Vlády Česka a Polska budou jednat o energetice či dopravním spojení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Polská delegace na Ministerstvu obrany ČR

Vedle premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) a jeho polské kolegyně Ewy Kopaczové v Praze budou jednat ministři obrany, vnitra, dopravy a životního prostředí a náměstci ministrů průmyslu a zemědělství. Naposledy obě vlády společně jednaly v květnu 2013 ve Varšavě.

Ministři životního prostředí Richard Brabec a Maciej Grabowski podepíšou dohodu o spolupráci na hraničních vodách v oblasti vodního hospodářství. Česko a Polsko také stvrdí memorandum o porozumění o spolupráci v plynárenství.

Kromě rokování ve Strakově akademii ukáže Sobotka své polské kolegyni část Prahy. Odpoledne se s Kopaczovou projdou po Malé Straně.

Společné zasedání s polským kabinetem nebudou poslední mezivládní konzultace, které tento rok Sobotkův ministerský tým čekají. V květnu se sejde ke společnému jednání se slovenským kabinetem na zámku ve Valticích a buď ještě letos, nebo v příštím roce by pak mohl pokračovat v mezivládních konzultacích s izraelskou vládou.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…