Vlaky mezi Salcburkem a Mnichovem nepojedou až do poloviny října

11.10.2015 19:33

Dálkové vlaky na hlavní železniční trati spojující Rakousko a Německo nebudou kvůli přílivu uprchlíků a obnoveným hraničním kontrolám jezdit nejméně do poloviny října. Oznámil to na svých internetových stránkách německý železniční dopravce Deutsche Bahn. Podle dosavadních plánů měla uzavírka pro rychlíky mezi Salcburkem a Mnichovem skončit 12. října.

Vlaky mezi Salcburkem a Mnichovem nepojedou až do poloviny října
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlak ČD

Nyní byla prodloužena do 18. října. Omezený provoz je na trati od poloviny září. Páteřní železniční trať spojující Rakousko s Bavorskem začali v září ve velkém využívat migranti, kteří směřovali z Maďarska do Německa. Německo proto 15. září důležitou železniční trať uzavřelo, aby zastavilo desetitisíce lidí, kteří se po této trase neorganizovaně hrnuli na německé území. Davy uprchlíků si ale našly další cesty, jak se do Německa dostat - ať už s využitím jiných regionálních vlakových tras, po silnici či pěšky.

Do Rakouska stále přicházejí běženci ze sousedního Maďarska po tisících. V sobotu policie spočítala, že do 19:00 SELČ prošlo hraničním přechodem Nickelsdorf 5050 migrantů. Dnes jich podle odhadů přijedou další asi čtyři tisíce, uvedla agentura APA.

Migranty zatím nezastavilo ani chladnější počasí. Zprávy z Řecka a balkánských zemí zatím nenaznačují, že by se počet uprchlíků nějak snižoval. Například srbské úřady dnes oznámily, že registračním střediskem pro uprchlíky v Preševu na hranici s Makedonií prošlo za posledních 48 hodin až 17.000 lidí. Právě tito běženci směřují přes Maďarsko dál na západ. Jen v sobotu do Maďarska dorazilo 7907 migrantů, z toho 7894 z chorvatského území, uvedla dnes agentura APA.

reklama

autor: čtk, mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …