Vloupání v centru Prahy. Policie prohledala přilehlou kavárnu

15.01.2018 15:30

KRIMI V domě v Náprstkově ulici v centru Prahy řádil koncem minulého pracovního týdne zloděj. Při zásahu v pozdních nočních hodinách policie prohledala i interiér přilehlé kavárny. Policisté se podívali až do kuchyně.

Vloupání v centru Prahy. Policie prohledala přilehlou kavárnu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policejní vůz

Činžovní dům v Náprstkově ulici 10 v samém centru Prahy se v noci z čtvrtka 11. ledna na pátek 12. stal místem menších policejních manévrů. Na místě byli spatřeni policejní vyšetřovatelé a několik uniformovaných policistů rovněž prohledávalo interiér přilehlé kavárny Kampus (bývalé kavárny Krásné ztráty). Podle informací ParlamentníchListů.cz se policisté podívali i do místností určených pro personál. Navštívit měli i kuchyni, tedy přípravnu pokrmů, a sklepní místnost. Podívali se i na toalety.

 A důvod? Lupič, který se vloupal do jedné z partají vedlejšího domu. „Na vámi zmiňovaném místě prošetřovali policisté případ krádeže vloupáním do jednoho z tamních bytů. Jelikož byla veliká pravděpodobnost, že se ještě pachatel nachází na místě, tedy buď přímo v nemovitosti, jejím vnitrobloku nebo dalších přilehlých prostorách, probíhalo na místě pátrání po této osobě,“ sdělil ParlamentnímListům.cz tiskový mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Odcizena byla podle Hulana pouze drobná elektronika, přičemž její hodnotu mluvčí neupřesnil. Oznámení přijala policie od poškozených. „Nenechavec vstoupil do interiéru nemovitosti. To, že je pachatel ještě na místě události, jsme se domnívali proto, že hlídky byly na místě během několika málo minut od přijetí oznámení a na základě dalších na místě prošetřováním zjištěných skutečností,“ upřesnil ParlamentnímListům.cz Hulan. Pátrání bylo ale podle vyjádření Policie ČR zatím ve „výsledku neúspěšné“.

Oblast kolem Náprstkovy ulice a přilehlé ulice Karolíny Světlé je v současné době v nočních hodinách velmi frekventovanou a vyhledávanou, a to zejména díky bujarému nočnímu životu, který se zde koncentruje díky vysokému počtu barů, kaváren a náleven. ParlamentníListy.cz hodlají situaci kolem krádeže i nadále bedlivě sledovat.   

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jonáš Kříž

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…