Vojenský úder USA proti KLDR? Rusko i Čína jsou proti

06.07.2017 7:55

Jak postupovat vůči Severní Koreji po její nejnovější raketové zkoušce? To včera řešila Rada bezpečnosti OSN. A země ke shodě nedošly, informují zahraniční média.

Vojenský úder USA proti KLDR? Rusko i Čína jsou proti
Foto: OSN
Popisek: OSN

USA, Velká Británie i Francie vyzvaly k dalšímu přitvrzení opatření proti Pchjongjangu, oproti tomu však Rusko a Čína nabádaly k umírněnosti. Tyto dvě země však připustily, že KLDR porušila dosavadní sankce OSN. 

Spojené státy pak vůči Severní Koreji nabádaly k využití vojenských prostředků, to však Rusko i Čína odmítly. Své pak Spojené státy řekly i vůči Číně, kdy pohrozily přerušením vzájemného obchodu v případě, že Čína nezakáže svým firmám styky s KLDR.

Původní text ZDE

„Čína byla vždy tvrdě proti chaosu a konfliktu na Korejském poloostrově. Z tohoto úhlu pohledu nesmí být vojenská odpověď alternativou,“ uvedl k tomu čínský velvyslanec v OSN Liou Ťie-i.

Náměstek ruského velvyslance pak zmínil rozmístění amerického protiraketového štítu THAAD v Jižní Koreji, jenž podle něj je vážnou ranou pro stabilitu regionu. 

Jednání Rady se uskutečnilo po posledním severokorejském testu rakety, jež byla podle všeho poprvé mezikontinentální. „Dnešek je černým dnem,“ podotkla k tomu americká diplomatka v OSN Nikki Haileyová. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…