Volby by vyhrála ČSSD. Ale pohoršila si

22.02.2012 16:50

Volby do sněmovny by v únoru vyhráli sociální demokraté, kteří si přesto od ledna pohoršili o 1,5 procentního bodu na 32,5 procenta. Druhá ODS si naopak udržela podporu ve výši 23,5 procenta. Ukázal to průzkum agentury CVVM.

Volby by vyhrála ČSSD. Ale pohoršila si
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

Komunisty by volilo 15,5 procenta lidí a TOP 09 14 procent, přičemž od předchozího měsíce si obě strany vyměnily pozice na třetím a čtvrtém místě. Vyplývá to z výsledků průzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění (CVVM).

Celý průzkum ZDE

Malé strany propadly

Žádná jiná strana by se do dolní parlamentní komory zřejmě nedostala. Lidovcům by dala hlas čtyři procenta voličů, Věcem veřejným 3,5 procenta a Straně zelených tři procenta. Je ale nutné počít se statistkou chybou, která se pohybuje kolem 1,5 procenta u menších stran, u větších stran kolem 2,5 procenta.

Voleb by se nyní podle průzkumu zúčastnilo 57 procent občanů, osm procent není ještě rozhodnutých. Volební účast by tak byla nižší, než u parlamentních voleb v květnu 2010, kdy k urnám přišlo 62,6 procenta lidí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…