Volby se blíží, politici loví celebrity. Podívejte se, kdo už přislíbil účast

02.09.2017 16:09

Politická kampaň před sněmovními volbami běží na plné obrátky. Po prázdninách se do ní zapojily i hvězdy českého showbyznysu. Blesk.cz informuje o tom, že v barvách hnutí ANO teď bude vystupovat zpěvačka Helena Vondráčková. Po boku ODS bude stát herec Martin Dejdar. Ten se prý obává dalšího posilování komunistů. Hráz proti komunistům teď vidí v ODS a v jejím předsedovi Petru Fialovi.

Volby se blíží, politici loví celebrity. Podívejte se, kdo už přislíbil účast
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volič u volební urny, ilustrační foto

„Do horké fáze předvolební kampaně se už tradičně zapojují i známé tváře. Některé strany už jména prozradily – jiné prý o možné podpoře stále vyjednávají. ODS na talkshow s Petrem Fialou doprovází po jižní Moravě herec a moderátor Martin Dejdar. Už v březnu se k podpoře hnutí ANO, ale i prezidenta Miloše Zemana, přihlásila zpěvačka Helena Vondráčková s manželem,“ píše server.

Celý článek naleznete zde

Dejdar prozradil, že takřka 30 let od „sametové“ revoluce se k moci mohou dostat komunisté, což je pro známého herce a baviče děsivá představa. Je proto ochoten napnout všechny síly, které má, aby se tomu pokusil zabránit. Nástup komunistů může podle Dejdara zastavit jen silná pravice a pod pojmem silná pravice si dnes herec představuje ODS v čele s Petrem Fialou. „Jediný, kdo tomu může zabránit, je silná pravice. A tu pro mě v současné chvíli představuje ODS pod vedením Petra Fialy,“ zdůraznil Dejdar.

ANO se může těšit na podporu zpěvačky Heleny Vondráčkové a jejího manžela. Dříve ANO podpořil např. Jaromír Jágr. Ten se kladně vyjadřoval i o ODS. Když stranu vedl Václav Klaus, po jeho boku byla často vidět zpěvačka Lucie Bílá.

Ostatní strany prý o podpoře známých osobností teprve vyjednávají. Politolog Jan Kubáček k tomu ale poznamenává, že celebrity už na voliče nepůsobí tak jako dřív.

„Rozhodování podle celebrit už slábne. To jsou většinou takoví univerzální podporovatelé, protože už podpořili tolik politiků a tolik politických stran, že to má často spíš komerční základ. Obecně poklesla váha u sportovců, podobně jako u zpěváků a herců,“ varoval politiky Kubáček. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…