Volný, koště, vypláchni si h*bu krtkem. Po „flákanci“ se bitka přesunula na Twitter

21.01.2021 18:54

Poslanecká sněmovna ve středu odpoledne zažila něco, co ještě nikdy. Rvačku přímo u předsednického stolu s přetahováním o mikrofony. Hlavním strůjcem incidentu byl nezařazený poslanec Lubomír Volný.

Volný, koště, vypláchni si h*bu krtkem. Po „flákanci“ se bitka přesunula na Twitter
Foto: Repro Youtube
Popisek: Poslanec JAP Volný hrozí Ondřeji Veselému z ČSSD karate úderem

Ten se dostavil k řečnickému pultíku poté, co byl jeho kolega Marian Bojko kritizován předsedajícím schůze Tomášem Hanzelem z ČSSD, že hovoří do mikrofonu bez roušky. Hanzel Bojka vyzval, ať se stydí.

„Pan Marian Bojko se nemusí stydět, protože on není členem zkorumpované partaje, která si nazvrací do úst, kdykoliv jde o to, že by mohla přijít o své socanské posty ve vládě,“ spustil Volný. Předsedající poslance vyzval, aby mluvil k věci, jinak mu vypne mikrofon. Volný zareagoval varováním, že v tom případě půjde k předsednickému stolu, sedne si Hanzelovi na klín a řekne to do jeho mikrofonu. Za stoupajícího hluku v sále Hanzel utrousil „tak přijďte“.

Volný místo toho začal poslancům vykládat, že místopředsedovi Poslanecké sněmovny se v Karviné přezdívá Hanzel desítka. Větu však nedokončil, mikrofon oněměl.

V tu chvíli poslanec Volný udělal to, co slíbil. Došel k předsednickému stolu, za ním se začal probíjet k Hanzelově mikrofonu, na chvíli se jej proti sedícímu místopředsedovi skutečně zmocnil, než přiběhl Hanzelův stranický kolega Jan Chvojka a opět jej vypnul. Poté se na sněmovním umpiru strhla regulérní bitka, kterou popsal sám Volný, když se mu podařilo na chvilku opět zapnout mikrofon a vykřikl do něj „dostaneš flákanec“.

„Cos to udělal,“ křičel na něj zezadu jeden z poslanců, kteří mezitím přiběhli a společnými silami Volného odvedli ze sálu.

Předseda Sněmovny Vondráček, který převzal za otřeseného Hanzela řízení po čtvrthodinové pauze, vyloučil Volného z dnešního jednání a čeká jej disciplinární řízení.

Krátce poté se na Twitteru poslance Volného objevil lapidární vzkaz: „Za pravdu je třeba bojovat, rozdávat i přijímat rány. Vždy připraven,“ doplněný vysmátým smajlíkem.

 

 

Uživatelé této sociální sítě ale pro jeho odhodlání pochopení neměli. Jeden z nejmírnějších si vzpomněl na oblíbenou hlášku řeporyjského starosty a napsal: Volný, ty jsi koště.

„Viděl jsem v životě spoustu čur*ků, ale ty jsi toho král,“ pravil další.

A třetí nechtěl exhibovat, ale rovnou Volného na Twitteru nahlásil za „hrubé a urážlivé chování“.

Uživatele Jiřího Fialu zaujalo holedbání se o rozdávání ran v kombinaci s jeho břichem, zakrytým tričkem s politickými hesly. „Podle vašeho panděra to vypadá, že jste moc ran ještě nerozdal,“ smál se.

Podobně to viděl i další uživatel: „Nějak jste se u toho přetahování zadýchal. Kdyby tam seděla nějaká žena, tak byste ji možná přepral... jste obyčejný chudák.“

Lásku liberálního kanálu vyšperkoval uživatel Petr Vobůrka: „Dobrý den pane Volný, jste neskutečný zmrd a Vaše matka Vás měla raději spolknout,“

Pisatel, chlubící se tím, že je „slezský investor“ (a poslanci Volný a Bojko jsou rovněž z Moravskoslezského kraje), svým krajanům vzkázal, že oba potřebují ze všeho nejvíce ten Volným zmíněný „flákanec“.

Následovala série ještě stručnějších glos, sestávajících z jednoho slova, jako třeba blbec, idiot nebo primitiv.

Někteří zvládli sepsat i více takových výrazů, nejhutněji naložil uživatel Marek Vondrák: „Ty dobytku špinavej, fašistický prase zkurvený kolaborantský, ty hovno u cesty, špíno, póvle, ty lidský odpade – VYPLÁCHNI SI HUBU KRTKEM, HAJZLE JEDEN!!!!!!“

Další dodal, že Volný zapomněl na konci po Hanzelovi hodit botu, pak už by byla iluze parlamentu z Ázerbájdžánu dokonalá.

Jiní místo vlastních slov raději kopírovali slova novopečeného předsedy poslanců TOP 09 Vlastimila Válka. Ten vyzval Volného fanoušky, ať se hlavně nenechávají očkovat. „Darwin jásá, evoluce zvítězí,“ vysvětlil své přání. Ještě předtím diplomovaný lékař Válek popsal Volného chování jako „brachiální násilí“.

 

 

Jenom jednoho uživatele zajímala Volného ustřižená informace, proč se tedy místopředsedovi Sněmovny za ČSSD přezdívá „desítka“.

Lubomír Volný v Poslanecké sněmovně svou agresivitu předvedl již v minulosti. Na počátku volebního období proslul tím, že na sociálního demokrata Jana Birkeho od pultíku křičel „pojďte ven“. S Lubomírem Zaorálkem má zase nevyřízené účty ještě z předvolební kampaně v Ostravě, kde Volný vyprovokoval Zaorálka tak, že odložil diplomatické vyjadřování ministra zahraničí, kterým tehdy byl, a vyzval Volného „pojďte si to vyřídit do křáku“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…