Volte Franze, a na Nový rok uslyšíte básničku

12.12.2012 21:34

Umělec Vladimír Franz byl hostem středečního prezidentského speciálu Hyde Park. Kandidát na hlavu státu prohlásil, že volba prezidenta není konkurz na ministra financí či premiéra, proto nevidí důvod, proč by se měl hlouběji orientovat v ekonomice. Ten, kdo nás dovedl do demokracie, byl dramatik, zdůraznil Franz.

Volte Franze, a na Nový rok uslyšíte básničku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kandidát na prezidenta Vladimír Franz

Jedním z mnoha témat otázek byl i Václav Havel. Podle Franze nás bývalý prezident Havel dovedl opravdu daleko. Jestli někdy pochybil, tak tím, že v pozici zůstal dlouho. „Ztrácel obranyschopnost vůči některým lidem,“ řekl Franz v České televizi.

Na otázku, jakou představu má o novoročním projevu, Franz reagoval, že by do ní vtělil více naděje lidem. „Klidně bych zarecitoval kus nějaké básně,“ řekl vážně.

Prof. JUDr. Vladimír Franz

  • BPP
  • Kandidát na prezidenta ČR v roce 2013
  • mimo zastupitelskou funkci

Jednoho z diváků zajímalo ekonomické vzdělání prezidentského kandidáta. Franz zdůraznil, že teď se pozice prezidenta chápe jako ministerský předseda číslo dvě. Hlava státu podle něj ale není konkurz na ministra financí či premiéra. „Když něco nevím, zeptám se,“ shrnul svou povrchní znalost ekonomiky s tím, že je důležité si uvědomit, že nás do demokracie dovedl dramatik.

Sám sebe by Franz nazval konzervativcem, který ne nutně vítá změny. Na druhou stranu má sociální cítění, takže se vidí více vlevo. V posledních volbách tak volil zelené.

Avatarovy fenomény

Kromě klasických otázek na tetování, kvůli kterému ho lidé nazývají avatarem – mimochodem mu přezdívka nevadí, neboť je to kladná postava, padly otázky i na legalizaci marihuany či jeho údajnou skinheadskou minulost. K tomu řekl tolik, že ho ve zmíněné době zajímaly různé společenské fenomény. Ať už to byli vyznavači punku, skinheads, metalu nebo indiánů.

„Já nebyl nic, mě to pouze zajímalo,“ vysvětloval Franz s tím, že ho fascinovaly různé sociální skupiny, davy a možná manipulace s nimi.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…