Von der Leyenová: Rusko neprojde! Chystáme tento krok

24.02.2022 8:54

V Bruselu promluvila předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová. Odsoudila ruský útok na Ukrajinu a označila ruského prezidenta Vladimira Putina za osobně zodpovědného za narušení světového bezpečnostního řádu.

Von der Leyenová: Rusko neprojde! Chystáme tento krok
Foto: repro Twitter
Popisek: Předsedkyně Evropské komise, Ursula von der Leyenová

Ursula von der Leyenová předstoupila před novináře a odsoudila počínání ruského prezidenta Vladimira Putina, který spustil ruskou invazi na Ukrajinu.

„Odsuzujeme tento barbarský útok a cynické argumenty, které ho mají ospravedlnit. Prezident Putin přináší do Evropy opět válku. Evropská unie stojí za Ukrajinou a jejím lidem. Ukrajina čelí bezprecedentnímu útoku. ... Cílem Ruska není jen Donbas, ale celý mezinárodní světový řád. My za to činíme ruského prezidenta Vladimira Putina zodpovědným. ... Chceme zastavit přístup ruských bank na evropské finanční trhy. Spolupracuje s partnery v USA, Velké Británii, Japonsku i v Austrálii,“ oznámila Ursula von der Leyenová.

Zdůraznila, že EU nedovolí Rusku nahradit vládu zákona vládou násilí.

„Prezident Putin se snaží obrátit hodiny zpět a vrátit se do časů ruského impéria. Ale toto není možné. ... Nedovolíme mu, aby nahradil vládu zákona vládou síly a násilí. Chceme prokázat rozhodnost a sílu našich demokracií. Historie ukázala, že společenství, která nevěří v násilí, jsou dostatečně silná, aby odolala tlaků autoritářů,“ pokračovala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617.584 korun

10:50 Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617.584 korun

ParlamentníListy.cz si v posledních týdnech všímají řady smluv, které přibývají ve veřejných registr…