Vondra schvaluje vraždy a vrahy, zlobí se Paroubkův web

30.10.2011 8:53

Na ministra obrany Alexandra Vondru je podáno trestní oznámení kvůli udělení vysokého státního vyznamenání bratrům Mašínům. Měl se dopustit trestného činu schvalování vraždy. Podle webu vaševěc.cz je oznámení oprávněné a obvinění pravdivé.

Vondra schvaluje vraždy a vrahy, zlobí se Paroubkův web
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr Alexandr Vondra

"Za prvé skupina bratří žádnou relevantní odbojovou činnost nedělala, jejím primárním cílem bylo se dostat (probít) z tehdejšího Československa s výhradním použitím síly. (...) Za druhé v Československu nezuřila žádná válka, žádný třídný boj, což je toliko ideologický konstrukt komunistů, jenž se zrodil v jejich hlavách. (...) Za třetí vražda zůstává vraždou v každém režimu, a to i v komunistickém," vyjmenoval historik Petr Duchoslav důvody, proč je trestní oznámení podle něj oprávněné.

SLEDUJEME téma Mašínové
Josef Mašín: Soudcům nevěřím. "Estébáky" Bohdalovou a Kanyzu očistili
Sestra Mašínů: Komunisté křičí na ulicích a já se obávám
Mašínové prý SNBáka museli zabít. Byl to zločinný komunista

Lidé, které bratři Mašínové na svém útěku zabili, navíc podle něj nebyli "vykonavateli či přímými nositeli moci, nezákonností a zvěrstev, která se do poloviny padesátých let v Československu odehrávala", chtěli jen žít a pracovat.

"Vondra udělil cenu skupině, která je výsměchem všem slušným lidem. Vyznamenání Zlatá lípa se totiž uděluje za ochranu a rozvoj demokracie a lidských práv (!)," píše Duchoslav. "Chce snad někdo říci, že vraždy, loupeže, zmrzačení, kamuflované nějakou odbojovou aktivitou, jsou skutky hodné ocenění? To si může myslet pouze A. Vondra a česká pravice, která přes ideologické brýle ztratila soudnost, schopnost kritického myšlení a není ochotna přistoupit na věcnou a odideologizovanou společenskou diskusi."

Čtěte:
Vondra před odletem: Jedu splatit dluh národa vůči Mašínům
Vondra čelí trestním oznámením kvůli vyznamenání Mašinů
Pomsta za Vondru: Říct "Bratři Mašínové jsou vrazi" je prý trestné

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Macinka, Dostál a Mach společně na ČT. Pirát se posmíval

13:35 Macinka, Dostál a Mach společně na ČT. Pirát se posmíval

Před kamerami ČT se k velké debatě sešli kandidáti do Evropského parlamentu. A ve studiu chvílemi ho…