Vondráček se opřel do Jurečky. Pokrytectví a papalášství, označil jeho chování na CNN

12.01.2024 18:20 | Monitoring

Ministr práce a sociálních věcí a zároveň předseda lidovců Marián Jurečka před straníky ustál kauzu spojenou s vánočním večírkem, který se odehrával na ministerstvu ve chvíli, kdy celou Českou republiku zasáhly události spojené se šíleným střelcem na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy. Spolustraníci ani představitelé stran vládní koalice jeho rezignaci nepožadovali. Předseda Svobodných Libor Vondráček však v televizní debatě na CNN Prima News v této souvislosti upozornil na ještě závažnější souvislost celé aféry. A dokonce mluví o papalášství.

Vondráček se opřel do Jurečky. Pokrytectví a papalášství, označil jeho chování na CNN
Foto: Hans Štembera
Popisek: Libor Vondráček

„Chování vlády bych nazval papalášstvím. Ve chvíli, kdy vláda zvyšuje daně, kdy chce získat do státní kasy další peníze z kapes daňových poplatníků, tak je otázka, jestli by měla na konci roku vůbec pořádat nějaké večírky a takto utrácet peníze daňových poplatníků. Tato útrata státní rozpočet rozhodně nevytrhne, ale je to symbolika, která je důležitá,“ uvedl Libor Vondráček, předseda Svobodných.

Podle předsedy Svobodných je navíc ministr Marián Jurečka pokrytcem. „Jurečka dlouhodobě moralizuje jiné politiky a často je vyzýval k rezignaci při méně závažných kauzách. Proto by měl měřit stejným metrem i sobě a měl by se podle toho zachovat,“ dodal Vondráček, podle kterého je navíc pro předsedu lidovců typická ještě jedna věc.

„On ty názory mění, jak se mu to hodí, a to je pro něj velmi typické. Vždyť nejdříve čtyři roky vládl s Andrejem Babišem a teď se k němu staví zády,“ připomněl Libor Vondráček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Jurečka , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseMivoj , 12.01.2024 18:53:02
úspěšně kopíruje Hamacka,,2-3% je skvělý výsledek, takže jen tak dál,,Cernoprdelnici patří do pekla,,

|  9 |  0

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …