Vraždy a velké peníze: Policista s tím spojený je prý „nastražený“ na Andeje Babiše

16.04.2018 13:01

Server prvnízprávy.cz od července 2017 věnuje pozornost kauze masokombinátu v Písku. Kauza sahá až do poloviny devadesátých let minulého století. Jednu z rolí v ní prý hraje „anděl smrti“. Server si položil otázku, co tohoto anděla pojí s dnes trestně stíhaným premiérem v demisi Andrejem Babišem (ANO). A na svou otázku také nabídl odpověď.

Vraždy a velké peníze: Policista s tím spojený je prý „nastražený“ na Andeje Babiše
Foto: hns
Popisek: Ilustrační koláž

V případu masokombinátu Písek šlo o směnku na 75 milionů korun, kterou chtěl po jihočeském podnikateli Čestmíru Motejzíkovi proplatit obchodník s pohledávkami Tomáš Linhart. Motejzík se kvůli směnce, kterou označoval za falešnou, ocitl dokonce na nějaký čas ve vězení, kam ho podle serveru dostala policejní mafie. „Po vleklých a letitých soudech rozhodl Nejvyšší soud v dovolání, že masokombinát Písek musí zaplatit směnku + příslušenství, která má dnes již hodnotu 140 mil,“ napsal ke kauze už v červenci 2017 server.

Známý reportér Josef Klíma v jedné z reportáží pořadu Na vlastní oči TV Nova popsal Linharta jako anděla smrti, protože v jeho okolí údajně docházelo k podezřelým úmrtím, a to hned ke čtyřem údajně podezřelým úmrtím osob, které v minulosti s Linhartem obchodovaly.

„Doslova hrůzu vzbuzující soudní proces dokresluje i domněnka samotného majitele masokombinátu Písek Čestmíra Motejzíka, že to byl právě Linhart, kdo nechal zavraždit obchodního ředitele masokombinátu Jiřího Motejzíka, aby si vynutil vyplacení směnky v původní hodnotě 75 mil. Kč, kterou v té době Čestmír Motejzík odmítal uznat, pokračoval v popisu příběhu serveru v září 2017.

V případu masokombinátu Písek údajně sehrál roli také bývalý policista Igor Gáborík figurující také v kauze Nemocnice Na Homolce. Tam byl obviněn ze zneužití pravomoci a přijetí úplatku. Gáborík prý figuruje vedle dalšího policisty Stanislava Rajtmajera, jenž měl údajně blízko k již zmíněnému „andělu smrti“ Linhartovi. Právě přes Rajtmajera měl Linhart před lety zařídit, že Čestmír Motejzík skončil ve vazbě.

Gáboríka zadržel bývalý elitní policista z již neexistujícího Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) Robert Šlachta. Později Šlachta trvrdil, že právě zadržení Gáboríka vedlo „vyšší místa“ k co nejrychlejšímu provedení reorganizace policie, které padl za oběť i Šlachtův útvar. O Gáboríkovi prý v minulosti mluvil i trestně stíhaný premiér v demisi Andrej Babiš. Ten mnoho měsíců tvrdí, kauza firmy Čapí hnízdo, ve které je trestně stíhán, je vykonstruovaná. A jedním z lidí, kteří kauzu měli na Babiše „narafičit“ měl být i Gáborík.

„Andrej Babiš konkrétně nařkl elitní expolicisty Igora Gáboríka a Radka Holuba, trestně stíhaného právníka Drahomíra Šachtu a kontroverzního podnikatele Ivo Rittiga. Obecně však svým nařčením otevřel Pandořinu skříňku, neboť de facto označil některé orány Policie ČR a český justiční systém za zkorumpovaný,“ napsal k tomu server První zprávy, který prý bude případ masokombinátu Písek dál sledovat a přinese čtenářům další informace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…