Vrbětice a tajné služby USA. Rusofobní rasisté, zadání z NATO. Volný zboural sněmovnu, žádal trest pro Koudelku

20.04.2021 19:10

Na plénu Poslanecké sněmovny se to v úterý hemžilo názory týkajícími se kauzy Vrbětic. Nezařazený poslanec Lubomír Volný celou kauzu vidí trochu jinou optikou. Podle něj bylo výbuchem nutné zahladit stopy dodávky českých zbraní do rukou muslimských teroristů a ukrajinským neonacistům. A nyní zde jde jen o „trapnou vnitrostátní hru o to, kdo dostaví Temelín“.

Vrbětice a tajné služby USA. Rusofobní rasisté, zadání z NATO. Volný zboural sněmovnu, žádal trest pro Koudelku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zasedání sněmovny. Na programu byla mimo jiné změna zasedacího pořádku i slib náhradníků za poslance Ťoka a Chovance

Anketa

Pokud by se potvrdilo, že sklad ve Vrběticích vyhodili do vzduchu Rusové, byl by to pro vás akt státního terorismu?

9%
88%
hlasovalo: 19121 lidí

Volný na úvod svého vystoupení rekapituluje, co se podle něj v roce 2014 vlastně stalo. „Potřebovali jsme zahladit stopy, že naše zbraně se objevily v rukou teroristů Islámského státu a že dodáváme zbraně a střelivo neonacistům z pravého sektoru na Ukrajině. Potřebovali jsme výbuch, že v našich skladištích chybějí tisíce zbraní, které se objevily v rukou muslimů z Islámského státu a ukrajinských neonacistů,“ nezdráhá se soudů poslanec.

„Jak tady bylo řečeno panem Zaorálkem, jen tak samo o sobě to ve Vrběticích vybouchnout nemohlo a řekněme si, co se tedy děje dnes. Dnes se tady lidé zkorumpovaní Westinghousem a dalšími lidmi, zapojení do tohoto byznysu vpravo i vlevo, snaží o jediné, vyřazení jediné země, která je schopna splnit požadavky České republiky na dostavbu Dukovan a Temelína,“ pokračoval ve svých úvahách kontroverzní politik.

Podle něj ale meritem je jedna jediná věc, kterou tady „pseudo opozice a pseudo ČSSD řeší“. „Jedná se o to, co ve své podstatě zapříčinilo konec Nečasovy vlády. Doufám, že teď nějaká policejní složka neprohledává můj byt a nenajde tam nějaké kabelky,“ rýpe si politik směrem k tehdejšímu premiérovi.

Nejsmutnější na tom všem pak vidí, že jsme porušovali všechny možné mezinárodní normy a zákony a podle něj dodávali zbraně extremistům. „Jde jen o to, aby Temelín a Dukovany nemohli dostavit Rusové,“ zopakoval svoji teorii a připomněl, že na to nepotřebuje žádné důkazy. „Protože to řekl pan Zaorálek,“ rýpl si a ironicky pokračoval, že zákonodárci přece nepotřebují důkazy. My se rozhodneme podle toho, co nám někdo přikáže, ať už je to Brusel, šéf partaje, nebo sponzor. „Tím cílem je všeobecně nenáviděné Rusko. Pojďme to Rusko, které nenávidíme, zničit, můžeme ho obvinit úplně ze všeho,“ řečnil poslanec opět bez roušky.

„Máme tady špičkové agenty GRU, kteří nejsou schopni novičokem otrávit jednoho dvojitého agenta. Teď jsem se dozvěděl, že nejsou schopni ani svrhnout vládu v Černé hoře a nakonec nejsou schopni načasovat výbušniny ani tak, aby vybuchly tam, kde mají,“ pokračuje v ironickém tónu kontroverzní politik a přechází k usnesení.

Ve stanovisku Volného bloku totiž zdůraznil, že zprávy kontrarozvědky nejsou pro ně věrohodné. "Nevěříme informacím českých tajných služeb, které pokládáme za pouhý apendix zpravodajských služeb NATO, jenž nyní sehrávají roli užitečných idiotů při vyvolávání agresivních rusofobních nálad ve společnosti. Vytažení ruské karty v předvečer možného ozbrojeného konfliktu mezi bývalou Ukrajinou a Ruskou federací, a pár hodin po oznámení Ruska, že zadrželo agenty, zadrželo, fyzicky je zadržuje, agenty plánující s podporou USA zavraždit běloruského prezidenta, i s jeho rodinou, jsou jasnou mediální manipulací, kterou páchá Babišova a Hamáčkova vláda na občanech České republiky na přímý pokyn velení NATO," zdůrazňuje.

Vedle toho  v návrhu usnesení stojí, že Parlament "odsuzuje teroristické útoky CIA, organizované na území ČR, vedoucí k násilné smrti českých občanů," apeluje a pokračuje, že budou také požadovat zveřejnění všech informací tajných služeb v kauze za šest let vyšetřování.

Připomněl, že české firmy mohou ztratit zakázky za sto miliard korun a zdůraznil, že naše energetická bezpečnost je po dekády zajišťována Ruskem, které nás nikdy nevydíralo. "Nedovolíme Babišovi, Hamáčkovi ani dalším primitivních rusofobním rasistům, a zahraničními koncerny zkorumpovanými nepřátelům této země, aby vtáhli Českou republiku do obchodní nebo jiné války," varuje poslanec.

Další bod, který v rámci usnesení zmínil, je i stížnost na šéfa BIS Michala Koudelku. Navrhoval aby, Parlament uděluje" napomenutí řediteli Bezpečnostní informační služby plukovníku Ing. Michalu Koudelkovi, řediteli Národní centrály boje proti organizovanému zločinu plukovníku JUDr. Jiřímu Mazánkovi, jejich podřízeným a dalším zpravodajským službám ČR a jejich zahraničním partnerům a dalším orgánům činným v trestním řízení zapojeným do této rusofobní kampaně," zaznělo na plénu a pokračoval ve svém projevu.

„Jsem velice rád, že pan Zaorálek ze mě sejmul povinnost poskytovat důkazy,“ rýpl si znovu, přesto mohu uvést, že "z anonymních zdrojů z prostřednictví zpravodajských služeb máme spolehlivé informace, které vyvolávají odůvodněné podezření, že za výbuchem muničního skladu ve Vrběticích v roce 2014 stojí americké tajné služby, které ve spolupráce s BIS tímto aktem státního terorismu, maskovaly stopy po dodávkách zbraní muslimským teroristům z islámského státu a ukrajinských neonacistům z pravého sektoru", uvedl.

Závěrem připomněl, že jde o energetickou bezpečnost České republiky, která byla stoprocentní díky Ruské federaci. „Neměli jsme žádné problémy a tohle někomu evidentně strašně vadí,“ zamýšlí se a podivuje se, že se nás vlastně nikdo zásadní na mezinárodním poli nezastal. „Jak to že celá EU nezareagovala, když se tady v České republice stala taková tragédie, kdy ti zlí Rusové nám tu zavraždili dva lidi,“ diví se také poslanec. Podle něj se jedná jen o „trapnou vnitrostátní hru, kdo dostaví Temelín“, uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: sla

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

18:55 Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

Globální šachovnice je v současné době rozehraná na velmi nebezpečnou hru. USA chtějí Čínu donutit, …