Vrchní kontrolor léčiv nastoupil do úřadu a hned vyhodil tři náměstky

11.02.2014 22:06

Hned druhý den ve funkci ředitele Státního ústavu pro kontrolu léčiv (SÚKL) Zdeněk Blahuta odvolal tři své náměstky. Filipa Vrubela, náměstka pro odborné činnosti, Petra Noska, náměstka pro ekonomiku a Pavla Veselého, IT náměstka. Blahuta chce co nejdřív sestavit nový tým nejbližších spolupracovníků.

Vrchní kontrolor léčiv nastoupil do úřadu a hned vyhodil tři náměstky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zdravotnický materiál

Pro Blahutu je prioritou forenzní audit kvůli pochybnostem o způsobu nakládání s veřejnými penězi v ústavu. I proto v ústavu už začala ministerská kontrola. Jedním z důvodů, proč ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček (ČSSD) v pondělí odvolal ředitele Pavla Březovského, byla právě nespokojenost s řízením ústavu v oblasti cen a úhrad léků. Problémy prý byly i v zakázkách na IT technologie.

Nový šéf SÚKL Blahuta chce rovněž začít řešit problém tzv. reexportů, kterým se jeho předchůdce měl zabývat nedostatečně. SÚKL povede několik měsíců. Zatím však neví, zdali se přihlásí do výběrového řízení, jež má ministerstvo na post ředitele vypsat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …