Vrchol arogance a papalášství. Václav Klaus nevěří, že Arenberger svá slova mohl myslet vážně

12.04.2021 21:42

Nad novým ministrem zdravotnictví Petrem Arenbergerem se vcelku rychle v jeho úřadování stahují mračna. Nevoli vyvolal především jeho výrok o omezení shromáždění lidí i přes to, že to pandemický zákon neumožňuje. Sklidil za to výraznou kritiku. Mezi věhlasné odpůrce se postavil i jeden z veřejných kritiků vládních opatření, bývalý prezident Václav Klaus. Ten pro server Novinky.cz uvedl, že Arenberger by se měl více věnovat studiu pandemického problému než se „producírovat před kamerami“. Arenberger pak v pondělí uvedl, že na sportovní ploše může být šest dvojic.

Vrchol arogance a papalášství. Václav Klaus nevěří, že Arenberger svá slova mohl myslet vážně
Foto: Repro XTV
Popisek: Bývalý prezident ČR Václav Klaus

Na úvod svého rozhovoru neskrýval jisté rozčarování nad novopečeným šéfem resortu zdravotnictví, do kterého většina společnosti vkládala velké naděje. „O dosavadních opatřeních vlády jsem si nemyslel nic dobrého a říkal jsem to vždy nahlas. Teď, kdy jsme čekali pozitivní změnu, kdy jsme předpokládali, že vláda ví, že už je akutní fáze epidemie covidu víceméně za námi, kdy jsme si mysleli, že jsou fanatičtí vyhlašovatelé koronavirových děsivých scénářů už postaveni na vedlejší kolej, jsme dostali nového ministra, který se uvedl zcela absurdním zpřísněním shromažďování lidí. To má očekávání zcela rozbilo,“ lamentoval Klaus na serveru Novinky.cz a kroutí hlavou nad skandálním výrokem ministra o tom, že vláda bude čekat, až omezení shromáždění shodí ze stolu soud.

„Myšlenka, že vláda ví, že je to špatně a že „bude čekat, až to shodí soud“, což je výrok nového pana ministra, je téměř neuvěřitelná. Je to vrchol arogance a papalášství. Zapomíná se, že jde o zásah do životů milionů lidí,“ nestačí se divit bývalý prezident s tím, že z obecného hlediska nesouhlasí ani s názory odborníků, kteří před rychlým rozvolňováním varují.

„Odbornictví tohoto typu popírám. To je něco jiného než být odborníkem na kardiovaskulární nebo onkologické problémy. Nevěřím, že v epidemiologii existují takové nesporné pravdy. Odborníci typu pana Kulveita či Smejkala jsou propagátory omezování lidské svobody, nikoli altruistickými bojovníky za lidské zdraví,“ upozorňuje a Arenbergerovi vzkazuje „více studovat problém než se producírovat před kamerami.“

Na hřišti dovoleno šest dvojic

Šéf zdravotnictví na svém twitteru v pondělí uvedl další úpravu shromažďování při sportu. „Na venkovní sportovní ploše se sportuje ve dvojicích, přičemž na jedné sportovní ploše může být takových dvojic maximálně šest. Minimální vzdálenost mezi dvojicemi je deset metrů,“ napsal s tím, že se tak dohodli společně s premiérem a zástupci sportovního prostředí v neděli večer. 

 Z neděle na pondělí skončil nouzový stav v Česku. Podle premiéra Babiše (ANO) se už prodlužovat nebude. Země tak bude postupovat podle krizového zákona.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: sla

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…