Vše není ideální, ale Česko postupně bohatne, míní senátor Sobotka

01.09.2012 14:27

Senátor a prezidentský kandidát Přemysl Sobotka (ODS) se domnívá, že čeští občané mají být ve své zemi na co hrdí, on sám oceňuje např. rozvoj měst a obcí. Svůj názor vyjádřil v odpovědi jednomu ze čtenářů serveru ParlamentníListy.cz, který dosti negativně zhodnotil vývoj v Česku po listopadu 1989.

Vše není ideální, ale Česko postupně bohatne, míní senátor Sobotka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Přemysl Sobotka ve své kanceláři

Žijeme si dnes lépe, než jsme si žili před listopadem 1989? Otázku v tomto duchu položil jeden ze čtenářů serveru ParlamentníListy.cz vystupující pod přezdívkou Jimy senátorovi a jednomu z uchazečů o post nejvyšší hlavy státu Přemyslu Sobotkovi (ODS). Vyjádřil přitom mínění, že současný stav je špatný, protože dochází k odvolávání ministrů, policejních prezidentů, svoboda slova údajně neplatí pro každého a tak podobně.

Rezignace je prohra

Senátor Sobotka poděkoval, ale s pesimistickým hodnocením polistopadového vývoje vyjádřil nesouhlas. Připustil, že vše není ideální, ale podle jeho názoru není dobré uchylovat se jen k vyjmenovávání chyb a excesů. Na druhé straně podle Sobotky stojí např.  bohatnoucí obce a města, která vzkvétají.

"Děkuji za váš komentář. Respektuji váš pesimistický pohled, ale nesouhlasím s ním. Vedle toho, co vyjmenováváte vidím vzkvétající města i obce, bohatou zem, patřící na světě mezi bohaté, vidím mladé a hrdé, spokojené lidi. Ano, ne vše je ideální, ale je chybou uchýlit se v hodnocení doby jen k chybám a k excesům. Já skutečně nerezignuji, rezignace je prohra a já prohrávat nechci," zdůraznil kandidát na prezidenta.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě

Zajímalo by mě, jak toho chcete docílit? A kde by třeba podniky nebo zaměstnavatelé na dorovnání mezd měli brát peníze?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Účtenka a video z McDonald's v Polsku. „Proč? Proč? Proč?“

11:05 Účtenka a video z McDonald's v Polsku. „Proč? Proč? Proč?“

Ani pokud jde o fast food, není situace v ČR a v okolních státech stejná. McDonald's platí za meziná…