Všechny je potrestáme, slibovala Merkelová po silvestrovském řádění v Kolíně. Výsledek je naprosto tristní

16.12.2016 18:19

Po hromadných sexuálních útocích na ženy při oslavách silvestra v Kolíně nad Rýnem německá vláda avizovala, že viníci budou potrestáni. Ale po téměř roce se podařilo odhalit a odsoudit jen zlomek migrantů.

Všechny je potrestáme, slibovala Merkelová po silvestrovském řádění v Kolíně. Výsledek je naprosto tristní
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Uprchlíci zde žili v šílených podmínkách

Podle informací britského deníku Express nahlásilo po silvestrovských oslavách spáchání trestného činu 1310 obětí, ale odsouzeno do dnešního dne bylo pouhých osmnáct pachatelů. Z toho jen pět z nich skončilo ve vězení z důvodu prokázaného sexuálního napadení. Většina útoků byla podle očitých svědků spáchána severoafrickými přistěhovalci. Oběti tvrdí, že byly napadeny, okradeny a v některých případech i znásilněny na náměstí před katedrálou a poblíž hlavního vlakového nádraží.

Z 1310 nahlášených stížností na polici uvedlo 662 žen, že se staly terčem sexuálně motivovaného útoku a 28 dále uvedlo, že byly přímo znásilněny. Téměř po roce se policii podařilo vyšetřit 1222 nahlášených případů a jen 513 z těch, které měly sexuální podtext. Vyšetřovatelům se podařilo k identifikaci předvést 333 podezřelých, z nichž mělo spáchat sexuálně motivovaný trestný čin osmdesát sedm.

Celý text v angličtině najdete ZDE.

Ovšem z tohoto počtu jich skončilo přímo před soudem jen pětatřicet a soud shledal vinnými jen čtyřiadvacet z nich. „Podle aktuálních informací je nyní prošetřováno ještě 820 incidentů, ale policie se potýká s velkými problémy při identifikaci podezřelých. První násilníci byli odsouzeni u Okresního soudu v Kolíně nad Rýnem až v červnu. Byli jimi jednadvacetiletý Iráčan a o pět let starší Alžířan,“ uvádí britský deník.

Migrant z Iráku byl obviněn a usvědčen z toho, že přinutil nejmenovanou ženu k líbání a olizoval jí navíc tvář. Alžířan byl odsouzen proto, že svojí lámanou angličtinou vyhrožoval, aby mu byly dívky po vůli, jinak je usmrtí. „Jedna osmnáctiletá dívka byla při silvestrovských oslavách v Kolíně nad Rýnem po znásilnění přivedena do jiného stavu a následně měla potrat,“ dodává dále britský deník Express.

„Byla proti své vůli davem migrantů oddělena od své kamarádky. Poté si ji postrkovali mezi sebou, až byla přitlačena k zemi, kde ji znásilnili. Sdělila mi, že jen pár metrů od ní se to samé stalo i jiné dívce. Snažila se jí signalizovat, aby raději zavřela oči, ale její trýznitel ji vzal prudce za hlavu a přinutil ji, aby se na něj dívala,“ uvádí Franke Mahr, manažerka projektu, v rámci kterého je poskytována pomoc napadeným a znásilněným dívkám v Kolíně nad Rýnem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …