Všechny průzkumy zakrývají jeden klíčový historický fakt... Šéfredaktor od Bakaly prozradil, proč určitě vyhraje Clintonová

04.10.2016 15:27

Šéfredaktor Aktuálně.cz Pavel Tomášek tvrdí, že demokratka Hillary Clintonová je blízko k vítězství v amerických prezidentských volbách. Má prý totiž na své straně výhodu, kterou republikán Donald Trump jen tak nepřekoná. O jakou výhodu jde?

Všechny průzkumy zakrývají jeden klíčový historický fakt... Šéfredaktor od Bakaly prozradil, proč určitě vyhraje Clintonová
Foto: archív autora
Popisek: Clintonová, Trump

Někdejší první dámě Hillary Clintonové chybí velmi málo k tomu, aby sama usedla v Oválné pracovně a stala se první prezidentkou v historii Spojených států. Že říkají průzkumy něco jiného? Zapomeňte na průzkumy, nabádá Tomášek v komentáři pro server Aktuálně.cz. Připomíná, že o konečném vítězství jednoho či druhého kandidáta rozhoduje sbor volitelů složený ze zástupců jednotlivých států USA.

„Všechny současné průzkumy, průměry a procenta zakrývají jeden klíčový historický fakt, který z Hillary Clintonové činí obří favoritku na vítězství v letošních prezidentských volbách. Tak velkou, že čeští hokejisté stáli na nedávném Světovém poháru proti Kanadě ve vyrovnanějším postavení, než jaké vůči Clintonové drží Donald Trump,“ říká jasně Tomášek.

Stačí se podívat na šest posledních prezidentských voleb. Od roku 1992 platí, že kandidát za Demokratickou stranu stabilně vítězí v 19 státech unie, čímž na svou stranu získává 242 volitelů. K vítězství přitom potřebuje hlasy 270 volitelů. Ve stejném období republikánský kandidát vítězí stabilně ve 13 státech. Pokud tedy Clintonová udrží tradiční demokratické státy, stačilo by jí, aby na svou stranu získala ještě Floridu s 29 hlasy a dostane se přes práh Bílého domu.  

V této souvislosti stojí za připomenutí, že Florida nakonec rozhodla i o vítězství republikána George W. Bushe, který právě v tomto státě těsně porazil demokrata Alberta Gora a stal se americkým prezidentem. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…