Vy neplníte své povinnosti, musíme udržovat lidskost. Merkelová hubovala Orbána přímo před kamerami

05.07.2018 17:02

Angela Merkelová, německá kancléřka a Viktor Orbán, maďarský premiér se sešli v Berlíně, aby projednali situaci ohledně migrantů. Dnes odpoledne předstoupili před kamery a mikrofony novinářů na společné tiskové konferenci, aby sdělili výsledky jednání. Debatu vysílal server euronews.com. Některé pasáže otiskl server usnews.com.

Vy neplníte své povinnosti, musíme udržovat lidskost. Merkelová hubovala Orbána přímo před kamerami
Foto: Václav Fiala
Popisek: Angela Merkelová na velkoplošné obrazovce na předvolebním setkání v Pasově

Bylo jasné, že mezi oběma politiky jsou stále velké názorové rozdíly. Viktor Orbán řekl, že humánní postup, jak zamezit nelegální migraci, je zajistit, aby Evropa migranty nepřitahovala. „Zavřít hranice je jediný způsob, jak toho dosáhnout, který známe," řekl. Stanovisko jeho vlády se prý nezměnilo od té doby, kdy se Maďarsko rozhodlo zavřít své hranice.

Anketa

Věříte, že za 10 let se naše země bude mít lépe než dnes?

13%
hlasovalo: 9427 lidí

Merkelová opáčila, že Maďarsko neplní své povinnosti, které vyplývají z Dublinské systému, který platí pro celou EU. „Maďarsko necítí žádnou zodpovědnost ani za ty migranty, které registrovalo," sdělila novinářům. Dodala, že nejde o lidi, ale o „lidskost“. „Duchem Evropy je lidskost, pokud má Evropa hrát ve světě nějakou roli, nemůže se od lidskosti odstřihnout," apelovala Merkelová. Ale souhlasila, že chránit vnější hranice Evropy je důležité, nicméně podle ní nějaké migranty budou muset země EU přijmout.

Orbán řekl, že ho velice mrzí, že ho zrovna Německo osočuje z nedostatku solidarity a dodal, že jeho vláda považuje umístění osmi tisíc pohraničníků na hranicích s ostatními státy za velice solidární.

Celý článek ZDE:

a ZDE:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…