Vy za to můžete. Voliči. Od SPD přišel silný vzkaz

07.03.2022 7:11 | Ze sítí

Poslanec Jiří Kobza (SPD) poslal lidem ostrý vzkaz. Voliči už si podle něj uvědomili, co svou naivní volbou způsobili této zemi, když k moci dostali vládu Petra Fialy (ODS). A Kobza to všem voličům hodlá připomínat po celé toto volební období, tedy ještě celých 3,5 roku.

Vy za to můžete. Voliči. Od SPD přišel silný vzkaz
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Kobza

Anketa

Pocítili jste již výrazné zvýšení cen pohonných hmot?

60%
3%
hlasovalo: 54998 lidí

Ve volbách z října 2021 vypadly z Poslanecké sněmovny ČSSD i komunisté a SPD získala o 2 poslance méně než v roce 2017. Dnes má ve Sněmovně většinu koalice SPOLU, tedy koalice ODS, TOP 09 a lidovců, se kterou ve vládě sedí ještě koalice Pirátů a Starostů. Poslanec Jiří Kobza prý už kolem sebe vidí, že si lidé postupně uvědomují, co způsobili, když umožnili této vládě vzniknout. A hodlá jim to stále dokola připomínat.

„Všiml jsem si, jak souběžně s tím, jak houstne situace a lidi vyčítají SPD, že málo dosáhlo, tak stejní lidé, když jim připomenu, že díky milionu promarněných hlasů je nás ve sněmovně jenom 20 proti 180, začnou být agresivní. Jako by si konečně uvědomili, co svojí naivní, marnotratnou volbou provedli této zemi a tomuto národu. Dokonce se na mne obořují, že si dovolím jim to připomínat. Budu vám to připomínat celé ty 3,5 roku, které zbývají vládě, kterou jste vy dosadili k moci a díky které se děje to, co se děje a to, co se ještě bude dít (Bůh nás ochraňuj!),“ napsal Kobza na facebooku.

Volby do Sněmovny 2021

Koalice SPOLU říjnové volby do Sněmovny vyhrála se ziskem 1 493 905 hlasů. Dnes nejsilnější opoziční hnutí ANO Andreje Babiše získalo 1 458 140 hlasů. Koalice Pirátů a Starostů získala 839 776 hlasů. A jako poslední pronikla do Sněmovny SPD Tomia Okamury se ziskem 513 910 hlasů. V roce 2017 SPD získala 538 574 hlasů.

Sociální demokraté získali v roce 2021 250 397 hlasů, což znamenalo 4,65 procenta odevzdaných hlasů, což na vstup do Sněmovny nestačí. Podle zákona je třeba pro vstup do Sněmovny překonat hranici 5 procent. Komunisté ve volbách z října 2021 získali 193 817 hlasů. I KSČM tak vypadla ze Sněmovny.

Svou roli v tom mohlo sehrát i to, že 251 562 lidí volilo nově vzniklou Přísahu Roberta Šlachty. I tato strana však se ziskem 4,68 procenta zůstala před branami Sněmovny.

U těchto stran, u ČSSD, KSČM a Přísahy, tedy propadlo přes 694 tisíc hlasů. Celkově propadl asi milion hlasů. Přes 148 tisíc hlasů získala také koalice Trikolora - Svobodní - Soukromníci. Další desítky tisíc získal Volný blok, Zelení a další politická uskupení.

Volby do Sněmovny 2021

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …