Výběr ze tří jídel, pokoje po čtyřech. Tak má vypadat chystané zařízení pro imigranty

06.08.2015 22:32

Čtyřlůžkové pokoje a výběr ze tří různých jídel. To čeká migranty, kteří začnou být od zítřka přemísťováni do uprchlického zařízení ve Vyšních Lhotách na úpatí Beskyd. Informoval o tom server Novinky.cz.

Výběr ze tří jídel, pokoje po čtyřech. Tak má vypadat chystané zařízení pro imigranty
Foto: Archiv TZ
Popisek: Europoslanec Tomáš Zdechovský navštívil uprchlický tábor na Sicílii

Do Vyšních Lhot má být postupně přepraveno asi 70 lidí z uprchlických zařízení v Bělé pod Bezdězem a v Zastávce. Má jít o běžence ze Sýrie, Afghánistánu, Iráku nebo Pákistánu. Další lidé prý dorazí během jednoho až dvou týdnů.

Celý text je ZDE

Dnes měla možnost prohlédnout si prostory střediska stovka místních lidí. Ti ale neskrývají své obavy.

Ředitel Správy uprchlických zařízení Ministerstva vnitra Miloslav Koudelný ale ujišťuje, že osobám ubytovaným v detenčním zařízení nebude umožněn žádný pohyb po obci. K dispozici budou mít pouze vycházkový prostor zabezpečený před útěkem vysokým plotem s ostnatým drátem.

„Už na veřejném jednání obecního zastupitelstva jsme hovořili o vycházkovém prostoru se čtyř- až čtyřiapůlmetrovým plotem zakončeným žiletkovým drátem. To bude zajištěno zcela určitě nejpozději do konce srpna,“ řekl.

Server také uvedl, že strava pro ubytované migranty bude rozdělena na tři skupiny – áčko, béčko a céčko. Áčko je bez omezení, béčko je muslimská strava a céčko je strava pro vegetariány.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…