Vyberte si první dámu: Jedna politiku ignoruje, druhá neumí česky

13.01.2013 23:11

Do druhého kola přímé volby prezidenta se dostal Karel Schwarzenberg a Miloš Zeman. Je tedy jisté, že se první dámou České republiky stane buď kněžna Schwarzenbergová nebo Ivana Zemanová. Jenže první neumí mluvit česky, druhá nechce mít s vysokou politikou nic společného.

Vyberte si první dámu: Jedna politiku ignoruje, druhá neumí česky
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Režisér Filip Renč s prezidentem Milošem Zemanem a jeho dcerou

Manželka Miloše Zemana Ivana již v minulosti uvedla, že s vysokou politikou nechce mít nic společného a že ji manžel velmi zklamal, když se do ní opět vrátil. Vždy si střežila své soukromí a na veřejnosti se po boku svého manžela objevovala málokdy. I proto se po boku Zemana objevuje dcera Kateřina. Ale i ta uvedla, že alternovat maminku v roli první dámy rozhodně nebude.

„Maminka má špatné zkušenosti s médii, ale v případě, že by se otec stal prezidentem, roli první dámy by určitě plnila maminka,“ řekla Zemanová v nedávné debatě na TV Prima family.

Záleží na médiích

Po boku Karla Schwarzenberga je kněžna Theresa. Již podruhé. Dvacet let totiž byli rozvedeni. Byť je Theresa vzdělanou lékařkou žijící v Rakousku, vystupuje s vybraným chováním, může být její velký nedostatek v češtině, kterou neovládá.

Politologa  Zdeněk Zbořil pro server Týden.cz míní, že pokud se na povrch začne tahat takzvaná mediální špína včetně počítání milenek obou kandidátů, je možné, že voliči mohou být ovlivněni.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rusové jedou dál. Rychleji, rychleji. Přiznáno a zdůvodněno

8:04 Rusové jedou dál. Rychleji, rychleji. Přiznáno a zdůvodněno

Rusové na Ukrajině dál postupují. Prý je to i kvůli tomu, že nejvyšší vojenský velitel ukrajinské ar…