Vybraly se miliony. Pro rodiny vojáků padlých v Afghánistánu

30.08.2014 21:21

V Afghánistánu padlo pět českých vojáků. Jejich kamarádi zorganizovali sbírku na jejich počest, na pomoc pro jejich rodiny. Přispělo velké množství lidí, a ačkoli většinou zasílali jen malé částky, podařilo se vybrat přes 5 milionů korun. Informuje o tom Česká televize.

Vybraly se miliony. Pro rodiny vojáků padlých v Afghánistánu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Na letiště Praha-Kbely přiletěl vojenský speciál s ostatky čtyř českých vojáků, kteří v úterý zahynuli v Afghánistánu při útoku sebevražedného atentátníka

Po dvou měsících je sbírka u konce. „Na kontě je k dnešnímu dni 5 milionů 230 tisíc od 2600 dárců," přiblížil tiskový mluvčí Charity ČR Jan Oulík. Sbírka končí v neděli, lidé budou mít poslední den v tomto týdnu konečnou možnost přispět. Sbírka trvala dva měsíce.

Jsem hrdý na naše vojáky

Výrazně pomohl např. benefiční koncert, ale nesmíme zapomínat ani na běh Chrudimí, který odstartoval poslední žijící výsadkář z druhé světové války Jaroslav Klemeš, patron chrudimských výsadkářů. Výtěžek akce také celý směřoval na tuto sbírku.

Lidé mohli posílat přímo peníze nebo si koupit trička či samolepky s nápisem „Jsem hrdý na naše vojáky“. Sbírka pozůstalým pomůže, ale mimo peněz potřebují také morální podporu. Na to upozornil organizátor benefičního koncertu Libor Smékal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…