Vydávání sociálních karet by mělo být pozastaveno, míní Sobotka

16.10.2012 11:58

Předseda sociálních demokratů Bohuslav Sobotka vyzval dnes premiéra Petra Nečase (ODS), aby se zasadil o pozastavení vydávání sociálních karet. ČSSD připravila novelu, podle níž by sKarty měly sloužit jen pro vydávání pomoci v hmotné nouzi.

Vydávání sociálních karet by mělo být pozastaveno, míní Sobotka
Foto: Petr Kupka
Popisek: Bohuslav Sobotka v Hranicích během diskuse s občany

Na tiskové konferenci v Lidovém domě Sobotka uvedl, že ČSSD by přivítala úplné zrušení projektu, který lidem podle něho pouze komplikuje život, nezná ale smluvní podmínky jejich provozování. Proto žádá revizi a přinese návrh na redukci projektu. ČSSD chce i změny v dalších záměrech týkajících se sociální politiky.

Změny připustil i Nečas

ČSSD také postupně navrhne odsunutí penzijní reformy na rok 2015, navýšení minimální mzdy a zrušení omezené valorizace důchodů. Chce také prosadit změnu v sociálním bydlení. Největší šanci na změnu vidí Sobotka v projektu sociálních karet.

Jako reakci na neúspěch vládních stran v sobotních krajských a senátních volbách sociální demokraté doporučují odchod vlády a dohodu na předčasných volbách. Podle opozice by se mohly konat už příští rok na jaře.

Nečas v pondělí řekl, že hodlá v reformách pokračovat, naznačil ale, že v případě takzvaných sKaret mohou nastat úpravy záměrů ministerstva práce a sociálních věcí. Sobotka hodlá o vypsání předčasných voleb jednat dál. V příštích týdnech budou podle něj sociální demokraté také bránit některým vládním reformám. Ve sněmovně a Senátu se budou řídit principem "upravit, změnit nebo zrušit".

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…