Vydra: Můj vztah s Bendlem je, jako když do školy chodí dítě učitelky

18.03.2012 19:38

Herec Václav Vydra, o kterém se v posledních dnech spekuluje, že týrá své koně, si připadá jako koňský disident. Ministra zemědělství Petra Bendla, z jehož resortu dostane dotaci, ale chválí za statečnost. Jejich vztah je totiž pro média, jako když chodí dítě do stejné školy, kde vyučuje jeho matka.

Vydra: Můj vztah s Bendlem je, jako když do školy chodí dítě učitelky
Foto: hns
Popisek: Herec Václav Vydra a Petr Bendl mají společného koníčka

Václav Vydra je s ministrem Petrem Bendlem kamarád, na Vydrově statku má dokonce i své koně. Přitom z jeho resortu dostane statek dotaci. „Koně jsou u nás na statku, který má v pronájmu Institut celostní péče o koně. Já osobně o jeho koně nepečuji,“ uvedl Vydra v rozhovoru pro Týden.cz.

„Dotace má sloužit k tomu, abychom mohli šířit alternativní způsob péče o koně, otevřeli cestu k vytvoření profese kopytář - ošetřovatel bosých kopyt, která bude moci zahrnovat i různé jiné způsoby úpravy kopyt, a sami mohli školit kopytáře podle systému výuky dr. Strasserové,“ popsal, na co všechno peníze půjdou. Přitom tato metoda je zatím považovaná za kontroverzní a mnoho odborníků ji odmítá. Bendl ale ne.

„Považuji to spíš za jeho určitou osobní statečnost, protože se dostává do situace, v jaké jsem já. Mám pocit, že jsem se stal jakýmsi koňským disidentem. Je to podobné, jako když do školy chodí dítě paní učitelky. Je na něj upřená mnohem větší pozornost než na jiné dítě,“ popsal svůj vztah s ministrem Vydra.

Herec dál odmítá, že by speciální metoda ostrouhání kopyt jeho koním ubližovala. „Když natočili mého koně, jak špatně chodí, nebylo to za prvé po strouhání a za druhé za týden kulhat přestal. Byl jen přetažený, což je fyziologický stav. Já ráno po těžké túře třeba taky nevstanu z postele. A třeba taky kulhám. A neznamená to, že jsem týraný nebo že bych měl být léčen,“ přirovnal se sám ke koni.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…