Vydra se o moje koně nestará, popírá Bendl nařčení

13.03.2012 21:18

Ministr zemědělství Petr Bendl byl v úterý hostem pořadu Hyde Park na ČT24. Diskutoval o kvalitě potravin v České republice, o ceně vajíček, ale také odpovídal na dotazy ohledně herce Václava Vydry, který se mu stará o koně a dostal od resortu dotaci.

Vydra se o moje koně nestará, popírá Bendl nařčení
Foto: hns
Popisek: Herec Václav Vydra a Petr Bendl mají společného koníčka

První otázka směřovala k tomu, proč se do Česka vozí méně kvalitní potraviny. „Postupně od roku 1989 dochází k vystřízlivění, že všechno ze zahraničí je to nejlepší,“ prohlásil Bendl. Ministr stojí za tím, že kvalita potravin v Česku je srovnatelná s ostatními státy. „Od toho máme dozorové orgány, které mají hlídat kvalitu potravin,“ říká.

Malá písmena na etiketách? Mám brýle

„To, že o nekvalitních potravinách dostane zprávu zákazník, je zpravidla větší trest než pokuta, kterou můžeme dát,“ řekl k sankcím pro obchodní řetězce. Popřel, že by u nás byly tolerovány nekvalitní výrobky z Polska. Etikety prý Bendl přečte.

„Mám vybavení, které se jmenuje brýle. Ale pro starší lidi to může být katastrofa. Je to věc řešená evropskou legislativou – méně informací, ale ty nejdůležitějším velkým písmem,“ uvedl. Cena vajíček je sice problém, podle ministra ale není všude stejná. „Je na zákaznících, aby na to reagovali a hledali levnější cenu,“ myslí si.

U diváků si moc dobře nevedl

Dotazu moderátora, zda by neměl stát něco udělat s maržemi obchodníků, se Bendl jen usmál. „Myslíte, že by měl stát regulovat marže obchodníků?“ zeptal se. „Mohl by jedině zasáhnout antimonopolní úřad, pokud by tady vznikaly monopolistické praktiky. Ale to není tenhle případ,“ dodal.

Bendl se vyjádřil také k nové aféře kolem chovu koní Václava Vydry. „Každá změna, která přichází, vyvolává určité debaty,“ tvrdí. „Já si za své koně platím,“ odmítl moderátorovo tvrzení, že ministr dal dotaci někomu, kdo se stará o jeho koně. „Vydra se o moje koně nestará,“ tvrdí Bendl s tím, že problém je v otázce mezi kováním a nekováním koní a tohle se používá jako záminka.

Hlasovat o Bendlovi se rozhodlo 1010 diváků, z nichž mu 93 procent přidělilo mínus, 7 procent plus.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.” Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.” Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí o přibližně deset tisíc, což činí úbytek zhru…