Vyfasovali jsme Zemana a Babiše. Další dost hlučná skupina má vypláchnutý mozky Konvičkou a Okamurou. Čtou pitomosti, rozjel se český zpěvák

09.06.2016 22:12

Zpěvák a zakladatel prvního punkového kadeřnictví u nás Matěj Homola poskytl rozhovor týdeníku Reflex.cz. V něm mimo jiné uvedl, že žijeme v buranokracii.

Vyfasovali jsme Zemana a Babiše. Další dost hlučná skupina má vypláchnutý mozky Konvičkou a Okamurou. Čtou pitomosti, rozjel se český zpěvák
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman na Žofínském fóru

Jedním z témat rozhovoru bylo také ilegální stahování hudby. „Ideální by bylo, kdyby se lidi za album naučili platit rozumný peníze, třeba sto korun, ale je to prostě dobrovolný a dost neovlivnitelný. Osobně cítím, že načerno se už tolik nestahuje, že dneska si už spousta lidí spíš řekne: Podpořím to,“ myslí si Homola.

Zároveň uvedl, že dnešní doba přinesla ještě jedno plus. „Rozvoj internetu každé kapele umožnil, ať si všechno udělá po svém. Záleží jen na ní, jak umí pracovat se sociálními sítěmi, zda si dokáže natočit klip, sestříhat hudbu…,“ podotkl.

Následně se vyjádřil také k chystanému zákonu o kontrole internetu. „Samozřejmě rozumnej člověk zbystří, protože je to zneužitelný. Pokud budou podobná omezení přicházet, za pět let se tady opravdu může stát to, co se děje běžně v Rusku nebo Číně, že ti zakážou stránky jen proto, že se někomu znelíbí. Možná, že v současné době je naše republika na zvláštním bodu. Během pár let se něco změnilo, ani jsi nestačil lusknout prstem – a najednou žijeme v buranokracii,“ myslí si Homola. To podle něj nemá nic společného s vesnicí, neboť být buranokrat je diagnóza. 

„A buranokracie je režim, který je vždycky ve finále nejnespravedlivějším a nejnevýhodnějším režimem pro normální lidi. Tvoří se zákony omezující svobodu a pohodu, to nepochybně. Vyfasovali jsme Zemana a Babiše, z děr vylezli všichni tesiloví strejdové, co by všechno zakázali. Další – dost hlučná – skupina lidí má vypláchnutý mozky Konvičkou, Okamurou… Čtou pitomosti, ucpávají nesmyslně hranice, chtějí zakládat domobrany, prostě otravujou vzduch,“ nebral si servítky Homola. Zároveň si povzdechl, že jej irituje pojem „pražská kavárna“, který používá prezident Zeman.

„Zahrnul do něj v podstatě všechny slušný lidi v republice, profesory, novináře, lidi, co opravdu něco dělají, takže je to prestižní podnik, bohužel bez adresy. Ale obecně nepropadejme skepsi. Jsme národ chytrých a kreativních lidí v srdci Evropy, a i když remcáme, tak neválčíme, a pokud se nám nekladou překážky, umíme dělat super věci, jak se ukázalo za první republiky i teď, za poslední čtvrtstoletí,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

16:10 Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – „Outfit soudružky Černochové, jakkoliv nevhodný pro danou chvíli,…