Vyhánění příznivců SPD... Kvůli Ukrajincům v akci Rakušan

21.09.2023 10:12 | Monitoring

Mezi předsedou SPD Tomiem Okamurou a ministrem vnitra Vítem Rakušanem (STAN) došlo ke slovní přestřelce. Kvůli incidentu v Rokycanech mezi českými mladíky a cizinci. Těmi cizinci byli údajně Ukrajinci, ale policie se k národnosti cizinců nevyjádřila. Okamura volá po tom, aby se Ukrajinci začali z Česka vracet domů. A Rakušan mu připomněl sympatizanta SPD Jaromíra Baldu…

Vyhánění příznivců SPD... Kvůli Ukrajincům v akci Rakušan
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr vnitra Vít Rakušan

Předseda SPD Tomio Okamura začal opět volat po tom, že by se ukrajinští uprchlíci měli vracet domů. Do míst, kde se nebojuje. Děje se tak jen pár hodin poté, co ruské rakety dopadly i na Lvov, nedaleko hranic s Polskem, kde sice neprobíhají přímé boje, ale dokazuje to, že každý metr ukrajinského území je v dosahu ruských raket.

Předseda SPD Okamura přesto trvá na tom, že Ukrajinci se musí začít vracet do vlasti, protože jejich mentalita je odlišná od té české. Projevuje se to podle něj na přibývajících konfliktech mezi Ukrajinci a Čechy.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Narážel konkrétně na jednu z reportáží CNN Prima News o bitce v Rokycanech na náměstí. Bitky se mělo účastnit několik mladíků a cizinci.

„Incident se odehrál nedaleko rokycanského nádraží v noci ze soboty na neděli. Parta mladých lidí – dva chlapci a dvě dívky – se zrovna vracela domů, když k nim přistoupily další dvě dívky a požádaly je o pomoc. Prý je sledovala dvojice mladých cizinců,“ napsala CNN Prima News.

Dva cizí mladíci se pustili do křížku s českými mladíky, padlo pár ran a došlo i na jeden vyražený zub u jednoho z českých mladíků. Jedna z dívek, která incidentu přihlížela, popsala, že oni obtěžující muži byli Ukrajinci. „Potkali jsme dvě holky, kterým bylo tak 13 až 14 a ti Ukrajinci je obtěžovali,“ vylíčila situaci Denisa.

Podle Okamury by se tito lidé okamžitě měli vrátit do vlasti.

„Přišel čas, aby se ukrajinští ‚uprchlíci‘ začali vracet domů na území, kde se nebojuje. Ukrajinci mají jinou mentalitu a je logické, že střetů s českými občany bude přibývat. Neřešením problému s obrovským číslem ukrajinských imigrantů na našem území bohužel pouze naroste vzájemná nevraživost. To ministru vnitra Rakušanovi nestačí případ z Plzně, kdy Ukrajinec brutálně znásilnil dívku? A podobný případ z pražské Hostivaře?“ ptal se Okamura.

A ministr vnitra Vít Rakušan Okamurovi odpověděl.

„Pan Okamura žádá, aby na základě incidentu, kterého se ÚDAJNĚ (kouzelné slůvko, že?) dopustili Ukrajinci, byli ukrajinští uprchlíci navraceni na Ukrajinu. Mají prý jinou mentalitu. Zkusím vám vysvětlit nesmyslnost toho požadavku na příkladu, který pochopíte, pane Okamuro: Když se před lety dopustil příznivec SPD pan Balda teroristického činu a ohrozil životy lidí, byl podle zákona odsouzen, nikdo ale nepožadoval, aby byli ostatní příznivci SPD někam vyhnáni nebo odsunuti a nepoukazoval na jejich jinou mentalitu. Tak se prosím chovejme stejně ke všem lidem bez ohledu na jejich národnost, politickou příslušnost nebo barvu kůže, jo? Díky,“ požádal na síti X.

Tomio Okamura a Vít Rakušan jsou ve při

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Miloš Polák

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Na budově Národního muzea nevisí Česká národní vlajka, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseJirka 59 , 21.09.2023 10:45:36
Na budově Národního muzea a dalších státních institucí visí vlajka národa, který se podílel na jeho poničení samopaly a kulomety v osmašedesátém. Visí tam vlajka národa, jehož příslušníci se významně podíleli jak na rozhodování o okupaci naší země, tak na její realizaci. Příslušník ukrajinské národnosti dokonce vojenské invazi velel. Ukrajinci byli nedílnou součástí nekonečné 20 let trvající okupace naší země. Věrchuško u moci, pamětníci ještě nevymřeli, i když byste je v hrobu rádi viděli co nejdříve. O okupaci reálně rozhodovali nejvyšší členové KSSS. Jmenovitě šlo o na Ukrajině narozeného a poté tam po desítky let žijícího RUSA Brežněva, UKRAJINCE Podgorného, UKRAJINCE Grečka, RUSA Kosygina a BĚLORUSA Gromyka. Invazním vojskům pak velel UKRAJINEC generál Pavlovskij. Ze známých ukrajinských osobností byla součástí okupantů například i rodina boxera Klička.

|  26 |  0

Další články z rubriky

Takže je to pravda. Studentská pečeť už opravdu stojí tolik

14:47 Takže je to pravda. Studentská pečeť už opravdu stojí tolik

Studentská pečeť za 104,90? Je to pravda. Tolik už stojí čokoláda, která ještě loni byla pod stovku.…