Vyhazovy v diplomacii: Kdo přišel se Schwarzenbergem, ten s ním prý i odejde

10.07.2013 7:32

Kariérní diplomat Jaromír Plíšek se měl stát velvyslancem na Slovensku. Novinky.cz zjistily, že nejenže nebude velvyslancem, ale nový ministr Jan Kohout ho prý ani nechce v diplomacii.

Vyhazovy v diplomacii: Kdo přišel se Schwarzenbergem, ten s ním prý i odejde
Foto: eu2009.cz
Popisek: Exministr Jan Kohout

Zatímco se kariérní diplomat a generální sekretář Ministerstva zahraničních věcí Jaromír Plíšek chystal na velvyslanectví v Bratislavě, došlo k výměně ministrů. Novinky.cz píší, že s výměnou Jana Kohouta za Karla Schwarzenberga (TOP 09) je jeho osud zpečetěn.

„Na ministerstvu skončí Plíšek i dosavadní šéfka kabinetu ministra Kateřina Weissová. Dá se říci, že ti, co přišli do diplomacie se Schwarzenbergem jako celek, z ní jako celek také odejdou,“ řekl Právu diplomatický zdroj.

Proti jmenování Plíška ambasadorem na Slovensku se prý postavil Miloš Zeman. Do Bratislavy prezident naopak prosazuje bývalou první dámu Livii Klausovou, proti níž nemá námitky ani premiér Jiří Rusnok.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

15:16 Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

Kam zmizeli žoldnéři wagnerovců? Zdá se, že kremelský vládce Vladimir Putin nadále dokáže efektivně …