Vyhozená Peake nadává: Spikli se proti mně. Konec koalice

20.12.2012 16:21

Konec vládní koalice podle předsedkyně strany LIDEM Karolíny Peake znamená její bleskové odvolání z postu ministryně obrany. Koalice ODS, TOP 09 a LIDEM je tak na pokraji rozpadu.

Vyhozená Peake nadává: Spikli se proti mně. Konec koalice
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předsedkyně strany LIDEM Karolina Peake

„Pánové, co spolu mluví, se domluvili. Nejprve na mém jmenování výměnou za dopravu s tím, že ‘tu holku budeme mít pod dohledem’, což mně ani straně LIDEM nikdo neřekl. Když jsem vyměnila své tři nejbližší spolupracovníky, tak jako každý ministr, domluvili se zas na mém odvolání. Pro mne je to faktický konec koalice,“ uvedla Peak pro deník Právo.

Místopředsedkyně LIDEM Dagmar Navrátilová také naznačila, že by strana měla vládní koalici opustit. Stejná názor sdílí i i poslanec Viktor Paggio (LIDEM).

Prezident Václav Klaus dnes na návrh premiéra Petra Nečase (ODS) odvolal ministryni obrany Karolínu Peake (LIDEM). Informoval o tom Hrad. Důvod odvolání premiér, ani prezident nesdělili. Peake, která v čele resortu teprve před několika dny nahradila Alexandra Vondru (ODS), by měla zůstat vicepremiérkou. Nečas v posledních dnech Peake kritizoval za personální změny na úřadu. Dnes s ní měl o situaci na ministerstvu jednat.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…