Výhra v Plzni je SPOLU k ničemu. Piráti a STAN udělají koalici s ANO

25.09.2022 11:24

V Plzni obešli vítěznou koalici SPOLU. Vládnout budou ANO, Piráti a STAN. Dohromady mají 23 křesel v 47členném zastupitelstvu, ale získali ještě dva další zastupitele z jiného uskupení, informuje na svém webu ČT24.

Výhra v Plzni je SPOLU k  ničemu. Piráti a STAN udělají koalici s ANO
Foto: archiv red
Popisek: Roman Zarzycký z hnutí ANO 2011

Městská koalice kopíruje krajskou, kde vládnou zástupci stejných stran. Lídři koaličních uskupení – kromě Zarzyckého a Bosáka ještě Aleš Tolar za STAN – poznamenali, že koalice na kraji, která začala fungovat od poloviny letošního února, pracuje velmi dobře a strany využijí všech synergií spolupráce, které se nabízejí.

  • Původní zdroj ZDE

Primátorem Plzně bude lídr ANO Roman Zarzycký, dosavadní první náměstek primátora a současně ekonomický náměstek hejtmana.

Zarzycký oznámil, že do půldruhého měsíce dokončí sestavení krajského rozpočtu a poté z krajské rady odstoupí a bude se věnovat pouze práci primátora na magistrátu města.

„Hnutí ANO má 17 hlasů, nikoli 15 mandátů, které jsme ve volbách získali. Naše společné memorandum podepsal s hnutím ANO také zastupitel Jan Kůrka a zastupitel Jaroslav Kubalík, oba nestraníci, kteří kandidovali za SPD, jimž děkuji. Oba pánové podporují platformu, která změní vládu nad Plzní tak, aby se nadále zákulisní hráči nepodíleli na vládě ve městě Plzni. Na platformě budou fungovat jako nestraníci,“ okomentoval výsledky Zarzycký.

Díky tomu deklaroval 17 hlasů za ANO a následně oslovil ke spolupráci Piráty i hnutí STAN, kteří připojili po čtyřech hlasech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…