Vyhrajeme volby, ohromil v rádiu šéf ODS. A k tomu vypráskal Babiše a Prachaře

15.10.2014 18:47

ODS se zbavuje dluhů, její členové jsou schopni převzít zodpovědnost a prý to nebude dlouho trvat a strana zase vyhraje volby. Tato slova pronesl předseda Petr Fiala. Vyjádřil se také k hnutí ANO, nenechal nit suchou na ministrovi dopravy Antonínu Prachařovi (ANO) a nakonec hovořil i o tragédii ve Žďáru.

Vyhrajeme volby, ohromil v rádiu šéf ODS. A k tomu vypráskal Babiše a Prachaře
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Předseda ODS Petr Fiala na besedě s občany ve Dvoře Králové

Předseda ODS Petr Fiala ve středeční Kauze dne Rádia Impuls prozradil, kdy jejich strana zase vyhraje volby. „Já o tom, že budeme zase vyhrávat volby, vůbec nepochybuji. Už za dva roky máme krajské volby a já udělám všechno pro to, abychom co nejvíce uspěli,“ zdůraznil s tím, že před komunálními volbami předpovídali mnozí komentátoři ODS konec, což se nepotvrdilo. Strana prý vystoupila z voleb posílená, což se projevilo i tím, že nejeden komunální politik rezignoval po neúspěchu ve volbách. Postavil se tady k situaci čelem.

U Prachaře věci překročily rozumnou mez

Z jeho úst také zaznělo, že hlavním ideologickým oponentem ODS je levice, ne Andrej Babiš, ačkoli byla i ODS vystavena mašinérii ANO. Dodal navíc, že se strana Andreje Babiše profiluje jako pravicová, ale nabarvení na modro k tomu podle Fialy nestačí. ANO je přeci součástí levicové vlády. Zostra zúčtoval také s ministrem dopravy Antonínem Prachařem. „U pana ministra Prachaře věci překročily rozumnou mez. Jestliže odpovědný ministr řekne, že nepotřebujeme dálnici do Vídně, tak je to špatně a já to nedokážu pochopit.

Občanští demokraté prý už nemají nevyřešené závazky vůči státu. Pomohly k tomu i dary zaslané členy. Sešlo se tři a půl milionu korun a právě tyto peníze pomohly uhradit některé závazky.

V závěru se Fiala vyjádřil i ke kauze ze Žďáru nad Sázavou a smrti šestnáctiletého mladíka. Podle někdejšího ministra školství je to velmi smutná situace, jejíž kořeny leží v tom, že se nemocná žena dostala na svobodu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…