Výkonná rada ODS: Podpořila Sobotku a prorůstová opatření

15.12.2012 15:18

Výkonná rada ODS ve svém prohlášení podpořila kandidáta na prezidenta Přemysla Sobotku a vyzvala členy strany, aby jej na konci kampaně také podpořili. Shodla se také na nutnosti prorůstových opatření.

Výkonná rada ODS: Podpořila Sobotku a prorůstová opatření
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Nečas

„Výkonná rada vyjadřuje plnou podporu Přemyslu Sobotkovi v jeho kandidatuře na prezidenta České republiky a vyzývá všechny funkcionáře a členy ODS, aby ho v závěru volební kampaně maximálně podpořili. Přemysla Sobotky si váží jako demokratického politika s trvalými názory včetně toho, že by jako hlava státu nepřipustil vládu s přímou účastí komunistů,“ píše se v usnesení.

V revizi koaliční smlouvy, která se momentálně připravuje, by se podle ODS mělo objevit co nejvíce prorůstových opatření. Nutné je prý také slučovat úřady a obecně šetřit ve státní správě.

ODS se také pustila do komunistů. Nejprve odsoudila jejich sbližování s ČSSD a podporu kandidátů na prezidenta Miloše Zemana a Jiřího Dienstbiera. „Výkonná rada zásadně odmítá zasahování představitelů KSČM do výuky moderních dějin na středních školách tak, jak se tomu stalo například v Karlovarském kraji, kde školství řídí komunista, bývalý politruk Pohraniční stráže. Takové zasahování je zcela nepřípustné a je v rozporu s platnými právními předpisy České republiky,“ tvrdí představitelé největší vládní strany.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…